Gyümölcstorta
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 18 dkg kristálycukor, 8 dkg margarin, fél csomag sütőpor, 14 dkg liszt; a forma kikenéséhez: vaj, liszt; a töltelékhez: 1 csomag vanília- vagy eperízű főzni való pudingpor, 4-5 ek. kristálycukor, 5 dl tej, fagyasztott vagy friss gyümölcsök, 1 csomag tortazselépor, tejszínhab
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott margarint belecsorgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, belisztezett gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 180 fokon 25--30 percig sütjük.
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük. Még melegen a tortalapra simítjuk.
Ha eperízű pudinggal készítettük, akkor piros gyümölcsökkel, ha vaníliással, akkor kivi- , banán- és narancsszeletekkel rakjuk ki.
Dermedni hagyjuk, végül az előírás szerint elkészített zselével - a vaníliásat színtelennel, az epreset pirossal - bevonjuk. Ha megkocsonyásodott, tejszínhabbal díszítjük.
|