Tejszínes csokoládékrém
Hozzávalók 6 adaghoz: 15 dkg étcsokoládé, 3 dl tej, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 ek. zselatinpor, 2 dl tejszín
Elkészítése:
A csokoládét összetörjük, és kis lábosban összekeverjük a tejjel. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a csokoládé megolvad és a tej forrni kezd. Ekkor levesszük a tűzről.
A tojássárgáját keverőtálba tesszük a cukorral és fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a csokoládés tejet, habverővel alaposan összekeverjük. Egy tiszta edénybe öntjük, és lassú tűzön, kevergetve gyöngyözve főzzük (ne forraljuk fel!), amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. Vegyük le a tűzről.
Egy kis tűzálló tálba tegyünk két evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Öntsük bele a forró csokoládékeverékbe, és addig keverjük, amíg elolvad, majd tovább keverve hagyjuk a krémet kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt. Habverővel lazán keverjük bele a tejszínt is.
Öntsük hat pohárba, és tegyük több órára, akár egész éjszakára a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul.
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
|