Mandulás rakottas zellerrel
Hozzávalók: pár szál metélőzeller, 2 tojássárgája, 2,5 dl tejszín, 4 dkg reszelt parmezán, szerecsendió, 3 dkg darabokra tört mandulabél, fél pohár tej, fél citrom, 6 dkg vaj, 3 dkg liszt, só, bors
A zellert feldarabolom, eltávolítom belőle a keményebb részeket.
Egy nagyobb edényben 2 liter hideg vízben elkeverem a lisztet, megsózom, belecsavarom a fél citrom levét, beleöntöm a tejet, majd felforralom az egészet. Ebben a szószban addig főzöm a zellerszárakat, amíg a darabok finom puhák nem lesznek.
A végén lecsöpögtetem őket, forró serpenyőbe dobom, amiben előzőleg felolvasztottam a vajat, néhány percig pirítom, majd egy tűzálló tálba teszem.
A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, 2 dkg reszelt sajttal, borssal és az őrölt szerecsendióval, majd az egészet a zellerre öntöm.
A rakottas tetejét megszórom mandulával, a maradék sajttal és néhány percre forró sütőbe tolom a tálat.
|