Sült hagyma burgonyakrémmel
Hozzávalók 4 személyre: 4 fej nagyobb lilahagyma, 2 dl joghurt, 1 burgonya, 1 csokor snidling, fél gerezd fokhagyma, olívaolaj, ízesítéshez só, bors
Elkészítés:
Egy tűzálló tálba öntök 1 dl vizet, beleteszem a hámozatlan, olajjal meglocsolt hagymát, és 3 órán keresztül sütöm 120 fokon. Hogy ne száradjon ki, időről időre meglocsolom a főzőlével.
Közben héjában puhára főzöm a burgonyát, meghámozom, és krumplinyomón átpasszírozom.
A felaprított fokhagymából, a joghurtból és a burgonyából finom krémet keverek.
A megsült hagymát meghámozom, cikkekre vágom, és kis tálakba osztom. Végül mindegyik mellé egy adag burgonyakrémet halmozok. Sózom, borsozom, és meghintem apróra vágott snidlinggel.
|