Tárkonyos bableves Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg száraz bab, 5 dkg konzerv zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 1 csokor tárkony, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, só, bors, ízlés szerint ecet
A babot egy éjszakán át hideg vízbe áztatom, majd másnap fél liter vízben elkezdem főzni. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, az apróra szelt hagymát, és az egészet fedő alatt lassan főzöm.
Ha a bab már majdnem puha, az olajból és lisztből készített rántással besűrítem a levest, és felöntöm még másfél liter vízzel. Alacsony lángon tovább főzöm az ételt, majd a végén hozzáadom a zöldborsót és a fűszerzacskóba rejtett tárkonyt. Körülbelül 20 perc elteltével kiemelem a fűszerzacskót, és csak ezután ízesítem a levest sóval, borssal, ízlés szerint kevés ecettel.

Nagyon pikáns és laktató étel, húsimádók még fél kiló füstölt oldalas hozzáadásával dúsíthatják a különleges levest.
|