Szüreti birkapörkölt
Hozzávalók (8 adag): 2 kg birkahús (legjobb a lábszár), 15 dkg zsír, 3-4 fej vöröshagyma, 2-3 ek. fűszerpaprika, 2-3 db zöldpaprika, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 ek. köménymag, só, ízlés szerint 1-2 cseresznyepaprika
Az apróra vágott hagymát a bográcsban zsíron megpirítjuk, hozzákeverjük a piros fűszerpaprikát, majd azonnal a kockára vágott húst. Ízesítjük zöldpaprikával (a magházat is tegyük bele, jobb íze lesz), zúzott fokhagymával, köménymaggal, sóval, a legvégén ízlés szerint csípős cseresznye- paprikával is. Saját levében pörköljük, de kevés vizet adhatunk hozzá, ha elpárologna.
Számítsunk rá, hogy legalább három óra kell, amíg elkészül.
|