Mexikói csirkenyársak
Hozzávalók 4 személyre: 4 darab csirkemellfilé, 20 dkg koktélparadicsom, 3 darab tölteni való paprika, 2 teáskanál mexikói fűszerkeverék, 4 evőkanál olívaolaj, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk hosszában ketté a csirkemellfiléket úgy, hogy két tenyérnyi hússzeletet kapjunk. Tegyük egymás mellé a szeleteket egy vágódeszkára, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
Egy bambusznyárssal szúrjuk át a hús egyik szélét, szúrjuk a koktélparadicsomba, majd ismét szúrjuk át a húson, és fogjunk közé egy ujjnyi csíkra felvágott paprikát.
Tegyük az elkészült nyársakat a beizzított kerti grillsütő rácsaira.
Sütés közben kenegethetjük olívaolajjal, majd rövid idő alatt mindkét oldalát süssük pirosra.
Friss kapros joghurttal leöntött salátalevelekkel tálaljuk.
|