Zöldfűszeres báránycomb
Hozzávalók: 1 kb. 1,5 kg-os kis báránycomb, 1 csokor kakukkfű; a pácléhez: 10 szál metélőpetrezselyem, 10 szál koriander, 3 szál zsálya, 3 ág rozmaring, 3 gerezd fokhagyma, 12 ek. olívaolaj, 10 cl száraz fehérbor, sóvirág és frissen őrölt bors
Elkészítése:
Szedjük le a fűszernövények leveleit és durvára vágjuk fel. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Töltsük egy nagy tálba az olívaolajat és a bort, adjuk hozzá a fűszereket, fokhagymát, sót és borsot. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. A combot tegyük a páclébe úgy, hogy jól ellepjék a fűszerek. Pihentessük 2 óra hosszat szobahőmérsékleten, közben minél többször forgassuk meg.
Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, helyezzük a combot jó magasra a tűz fölé. Alaposan grillezzük meg minden oldalát, majd a páclébe mártott kakukkfűcsokorral kenegessük a húst. Körülbelül 1 óra 15 percnyi sütés után göngyöljük a combot alufóliába, és pihentessük 15 percig a barbecue szélén. Vágjuk fel szép szeletekre, és azonnal kínáljuk.
Tippek: Figyeljünk arra, hogy a combot ne helyezzük túl közel a parázshoz, mert a kissé zsírosabb bőre könnyen megéghet. Ennek a fogásnak pompás körete a kapribogyós-paradicsomos mártás vagy a konfitált hagyma és kínáljunk mellé salátát.
|