FAGYASZTÁS : Eper, málna, meggy, ribiszke fagyasztása |
Eper, málna, meggy, ribiszke fagyasztása
Hozzávalók: eper, málna, meggy, ribiszke
A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, és papírtörlőre terítve hagyjuk megszikkadni.
Utána az epret vagy a málnát akkora dobozokba rakjuk, amennyire télen egy alkalommal szükségünk lesz, és a dobozt műanyag zacskóba csúsztatjuk.
A meggyet meg a ribiszkét műanyag zacskókba töltjük, és a nyílást befőzőgumival összefogjuk. Cédulát ragasztunk rá, megjelölve, hogy mit rejt a csomag, és a mélyhűtő láda vagy szekrény leghidegebb - fagyasztó - részébe rakjuk. Egy nap múlva a tárolórészbe áttehetjük. (A cseresznye fagyasztásra nem alkalmas: ízét veszti, megtöpped.)
|