Színes pudingtorta
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. kristálycukor, 3 ek. víz, 1-1 cs. főzni való vanília-, csokoládé- és eperízű pudingpor; a forma kikenéséhez vaj, liszt; a töltelékhez: 1,2 liter tej, 12 ek. kristálycukor, 1-1 csomag főzni való vanília-, csokoládé- és eperízű pudingpor, 25-25 dkg vaj és porcukor; a tetejére és az oldalára: 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tésztához két tojássárgáját két evőkanál cukorral fehéredésig keverünk. Egy evőkanál vizet hozzáadunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan az előzőekbe forgatjuk, közben beleszitáljuk a vaníliás pudingport is. Kivajazott, belisztezett, 24 centi átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A többi hozzávalókból ugyanígy még két különböző színű tortalapot készítünk, egyiket a csokis, másikat az epres pudingporral.
A töltelékhez négy deci tejet négy evőkanál cukorral meg a vaníliás pudingorral simára dolgozunk, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzünk. Többször megkeverve 8-10 percig hűtjük.
A vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Egyharmadát kanalanként a még meleg (hidegen már nem kenhető) vaníliás krémbe keverjük.
A csokoládés lapot a formába visszatesszük. A vaníliás krémmel megkenjük. Rányomkodjuk az epres tortalapot. Csokoládés krém kerül rá, amit ugyanúgy készítünk, mint a vaníliásat, csak a csokis pudingporból. A vaníliás tortalapot ráfektetjük. Végül a már ismert módon főzött epres krémet simítjuk rá, és hűtőszekrényben 2 órán át dermesztjük. Ezután a formát leemeljük róla, és a torta tetejét kemény habbá vert tejszínnel díszítjük, ami pedig marad, az oldalára kenjük.
|