Gesztenyés szelet
Hozzávalók a tésztához: 16-16 dkg kristálycukor és rétesliszt, 4 tojás, 1/2 cs. sütőpor, 2 ek. víz; a krémhez: 25-25 dkg margarin és gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 3,5 dl tej, 1 cs. vaníliaízű pudingpor, 1 cs. vaníliáscukor; a csokimázhoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé, 1 ek. olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingot az előírás szerint elkészítjük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a pudinggal. Belekeverjük a gesztenyét és a kihűlt tésztára kenjük. A csokit az olajjal felolvasztjuk, rácsorgatjuk a krém tetejére, és késsel elsimítjuk. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni, majd felszeleteljük.
|