Rumos csokoládéhab
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg jó minőségű étcsokoládé, 3 tojás, 10 dkg cukor, 2 tk. rum, 2,5 dl tejszín
Elkészítése:
A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és tűzálló tálba tesszük. Egy lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk, majd a lábost levesszük a tűzről, és a csokoládés tálat az edény peremére ültetjük, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. A csokoládét addig kevergetjük, amíg megolvad, majd félretesszük hűlni.
A tojásokat a cukorral (ha van, elektromos habverővel) krémes-fehérre keverjük. A keveréket átöntjük egy nagyobb tálba, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét meg a rumot, és még tovább hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt lazán felverjük, és a krémhez keverjük azt is.
A habot négy formába vagy desszertes pohárba kanalazzuk, és két órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük. Csokoládélevelekkel díszítve kínálhatjuk.
Elkészítési idő: 25 perc + 2 óra hűtés
|