Mákkrém rummal - fagylaltoskehelyben
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mk. őrölt fahéj, 10 dkg darált mák, 2 ek. rum, 1 cs. (10 g) zselatin, 4 dl tejszín, a díszítéshez: roletti vagy gyümölcsdarabok
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, majd beleszórjuk a mákot, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, és kihűtjük.
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint tíz percre vízbe áztatjuk. Hozzáöntünk fél deci vizet, felforraljuk.
Kemény habot verünk a tejszínből. A mákos masszát előbb óvatosan összekeverjük a hab felével, majd amikor szép krémes, belekeverjük a maradék habot és a felolvasztott zselatint. Az egészet óvatosan, de határozottan összekeverjük, és poharakba nyomjuk vagy kanalazzuk. Körülbelül egy órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt rolettivel, gyümölcsszeletekkel tetszőlegesen díszítjük.
|