Csirkebecsinált
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke, 2 kisebb sárgarépa, 2 kisebb fehérrépa, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 1/2 fej karalábé, 1 dl tejszín, 3 ek. liszt, 4 dkg margarin, só, őrölt bors, 3 ek. étolaj
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, kibontjuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kis hasábokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és a főzővízbe tesszük. Sóval, borssal ízesítve párolni kezdjük.
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, amelybe belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd hideg vízzel felengedjük és simára keverjük. A félig megfőtt csirkét berántjuk. Kivesszük belőle a hagymát, és a csirkét puhára pároljuk. Megsózzuk, beleöntjük a tejszínt, és így is megrotyogtatjuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
|