GOMBA : Tepsis hagymás gomba |
Tepsis hagymás gomba
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg egyforma, apró szemű gomba, 30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, a tetejére 10 dkg húsos füstölt szalonna, a tepsihez 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk.
A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan egymás mellé.
A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Előmelegített, forró sütőben 25-30 percig közepes lángon sütjük.
|