LEVESEK : Hagymakrémleves (VV Anett, Vacsoracsata) |
Hagymakrémleves (VV Anett, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 2 db zöldségleveskocka, 3 evőkanál olívaolaj, 4 szelet bacon szalonna, só, darált bors, őrölt szerecsendió
Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, kis lángon állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a hagyma szép barna nem lesz. Utána öntsük fel két liter vízzel, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Főzzük kis lángon húsz percig, majd kézi mixerrel pürésítsük.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis kockákra felvágott szalonnát, majd ha ropogósra sült, szedjük ki egy kistányérba.
Tálaljuk a levest csészékben, tetejére szórjunk a megsütött szalonnából. Ropogós pirítóssal kínáljuk
|