Gombás lepény
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gomba, 3 ek. olaj, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1 kk. só, csipetnyi bors, pirospaprika, 1 ek. vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A megtisztított, felszeletelt gombát megpároljuk az olajon a reszelt hagymával és a tört fokhagymával.
A zsemlét langyos vízbe vagy tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, és villával apróra törjük. Sóval, borssal, pirospaprikával és a vágott petrezselyemmel összedolgozzuk. A zsemlés keverékhez adjuk a párolt gombát.
Kisebb tepsit kiolajozunk, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
(Olajban is süthetjük, de akkor min. 2 tojást keverjünk hozzá a masszához, és a fasírthoz hasonlóan forgassuk meg zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük meg.)
Főzelékekhez feltétként kínáljuk.
|