Töltött kifli
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj, 1 teáskanál só, tetejére 1 tojás. A töltelékhez: 45 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fenyőmag, 10 dkg sonka, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál olaj, a sajtos töltelékhez: reszelt sajt (trappista, füstölt vegyesen), tejföl, vaj, esetleg juhtúró, só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd hidegben pihentetjük pár órát.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. A spenótoshoz a hozzávalókat az olajon jól összepirítjuk.
A sajtoshoz a sajtot a tejföllel és vajjal elkeverjük, megsózzuk.
A tésztát kinyújtjuk félujjnyi vastagra, 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepére tölteléket halmozunk (egyik felébe spenótosat, másikba sajtosat), félbehajtjuk, kifliket formálunk belőle, megkenjük tojással és megsütjük.
|