Zöldbabfőzelék
Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 1 babérlevél, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 5 evőkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1 dl tejföl, 1-2 evőkanál ecet, 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük. Ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük.
Natúr sertésszelet, csirkecomb vagy tükörtojás illik hozzá.
|