LEVESEK : Mediterrán paradicsomleves (Szily Nóra, Vacsoracsata) |
Mediterrán paradicsomleves (Szily Nóra, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa (lehetőleg zsengék), 1 kisebb zeller, pár levél friss bazsalikom, 2 hámozott olasz paradicsomkonzerv, só, bors, 1 evőkanál cukor, néhány szelet kenyér, cheddar sajt, olívaolaj
Elkészítési mód:
Olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felaprított, karikára vágott zöldségeket, és pároljuk.
A hámozott paradicsommal együtt főzzük puhára, majd pépesre turmixoljuk egy botmixerrel. Közben kóstolgatva lehet fűszerezni!
Mellé cheddaros pirítóst lehet kínálni, de ha a tetejét parmezánnal megszórjuk, úgy is finom!
|