MARHALAPOCKA : Chili con carne (Dobrády Ákos - Vacsoracsata) |
Chili con carne (Dobrády Ákos - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kg marha felsál vagy lapocka, 2 csomag chili fűszerkeverék mexikói ételekhez (nem azonos az őrölt chili paprikával), 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 db hámozott paradicsomkonzerv, 15 dkg vörösbab, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál oregánó, só, darált bors, chilipaprika, 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
Elkészítési mód:
A babot előző este be kell áztatni.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul.
Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.
Tegyük bele a babot, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük chili fűszerkeverékkel, darált borssal, oregánóval és chilipaprikával, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk.
A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.
|