Lecsóleves
Hozzávalók: 4 evőkanál házi (vagy konzerv) eltett lecsó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál finomliszt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 púpozott evőkanál rizs, 1 evőkanál vegeta, 1 gerez fokhagyma, ízlés szerint kevés só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm, a visszamaradt zsíron a lisztet világossárgára pirítom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, és azonnal felöntöm két deci hideg vízzel. A rántást simára keverem (legjobb, ha kis habverővel dolgozunk), majd beleöntök 7-8 deci vizet. Felforralom, közben beleszórom a vegetát, a sót, a megmosott rizst, a megtisztított és zúzott fokhagymát.
Ezután belekeverem a lecsó leszűrt paradicsomos levét. Ötpercnyi forralás után beleteszem a csíkokra vágott paprikát, és a félretett szalonnapörcöt. Egy perces forralás után tálalom.
|