Kukoricás zöldborsóleves
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg fejtett zöldborsó, 1 konzerv- vagy 40 dkg mélyhűtött kukorica, 1 dl főzőtejszín vagy tejföl, 1 ek. kukoricaliszt (búzaliszttel helyettesíthető), 1 ek. finomra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só, cukor, bors, fűszerpaprika
Elkészítése:
A zöldborsót kb. 1 liternyi vízben puhára főzzük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával és kevés cukorral, de ügyeljünk rá, hogy a kukoricakonzerv mindig cukorral van ízesítve.
Közben a kukoricát összeturmixoljuk, a zöldborsóhoz adjuk, majd további 20 perc alatt készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben belecsurgatjuk a levesbe és felforraljuk.
Végül meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel.
A levest készíthetjük petrezselymes rántással is, amelybe utólag keverjük bele a tejszínt.
|