Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csont nélküli karaj, 0,75 dl édes fehér bor, 1,5 dl étolaj; A töltelékhez: 3 tojás, 10 dkg csirkemáj, 1 fej hagyma, 5-6 szem gomba, 1 zsemle, 1 dl tej, ételízesítő, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítése:
A töltelékhez való három tojást keményre főzzük.
A húst felszeljük, vékonyra klopfoljuk, megszórjuk egy kevés ételízesítővel, félrerakjuk.
Apróra vágjuk a hozzávalókat. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a májat, és kicsivel később a gombát, a petrezselymet, az ételízesítőt, borsot, paprikát, összefőzzük.
Lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejbe áztatott zsemlét, és villával jó alaposan összedolgozzuk.
A hússzeletekre tölteléket kenünk, majd kétoldalt kicsit behajtva feltekerjük. Szorosan egymás mellé tepsibe tesszük a tekercseket, majd borsozzuk, ráöntjük a bort, és a maradék étolajat. Letakarjuk kilyukasztgatott alufóliával és kb. 170 fokos sütőben sütjük, míg a bor elpárolog, és sűrű szaft marad utána.
Mielőtt elkészül, a fóliát leszedve pirítjuk a tetejét.