Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 10 dkg darált mogyoró; a töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg mogyorókrém (Nutella), 6 ek. málnalekvár (vagy más pikáns lekvár); a díszítéshez: 20 dkg fehér csokoládé, 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
A lisztet a sütőporral összevegyítjük, és a mogyoróval együtt beleszórjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mogyorós keverékbe forgatjuk.
A masszát vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A formából kiemeljük, és rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk.
A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a mogyorókrémmel összekeverjük, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az egyik tortalapot a mogyorókrém egyharmadával megkenjük, a másikra pedig a málnalekvárt simítjuk. Töltött felükkel összeillesztjük őket úgy, hogy a mogyorókrémes lap kerüljön alulra, majd a torta oldalát bekenjük a másik harmadrész mogyorókrémmel.
A fehér csokoládét megolvasztjuk, és a felével egy csillag alakú papírsablon körül bevonjuk a torta tetejét.
A maradék fehér csokoládét és a szintén megolvasztott étcsokoládét sütőpapírra kenjük, és amikor majdnem teljesen megszilárdultak, apró csillagokat szúrunk ki belőlük.
A maradék mogyorókrémből csillagcsöves habzsákból rózsákat nyomunk a tortára, és mindegyik tetejére egy-egy ét-, illetve fehércsokoládé-csillagot ültetünk.