SALÁTÁK : Brokkolis, spárgás tésztasaláta füstölt fürjtojással |
Brokkolis, spárgás tésztasaláta füstölt fürjtojással
Hozzávalók 4 személyre: 400 g forrázott, lehűtött brokkoli rózsa, 400 g forrázott, lehűtött zöldspárga, 20 szem kis paradicsom, 2 dl olívaolaj, 3 dl tejföl, 0,5 dl fehérborecet, 2 cs. petrezselyem, 1 cs. snidling, 80 g magos dijoni mustár, só darált bors, 20 db füstölt fürjtojás olajával együtt, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi Zöldséges Orsó
Elkészítés:
A mustárt összekeverjük az olívaolajjal és a fürjtojások olajával. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az ecetet.
Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és a gorombára vágott petrezselymet.
Belekeverjük a tejfölt.
Keverőtálba tesszük a brokkoli rózsákat, a darabolt spárgákat, és apró paradicsomokat.
Hozzáadjuk a tésztát és összekeverjük az öntettel. Ha szükséges ízesítjük, és a megmosott, összetépkedett salátára tálaljuk.
A tetejére tesszük a felezett fürjtojásokat.
|