Hozzávalók a tésztához (vagy egy csomag kész réteslap): 30 dkg liszt, 1/2 ek. olaj, kevés só és ecet, kevés langyos víz; a kenéshez: olaj; a töltelékhez: 50 dkg őszibarack, 1 nagy stampedli őszibaracklikőr, 10 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg vaj, 10 dkg mandula, 10 dkg cukor; a szóráshoz: porcukor
Elkészítése:
A lisztből, olajból, sóból és kevés langyos vízből - melyhez kevés ecetet adtunk - lágy rétestésztát készítünk. Addig gyúrjuk, amíg nem lesz teljesen selymes és sima. Ekkor cipót formázunk belőle, olajjal megkenjük és szobahőmérsékleten, letakarva kb. 1 óra hosszat pihentetjük.
A töltelékhez megmossuk az őszibarackokat, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, gerezdekre szeljük, a cukorral és az őszibaracklikőrrel elkeverjük, rövid ideig állni hagyjuk.
A vajat felhevítjük és a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk benne.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán kicsit kinyújtjuk, majd egy lisztezett konyharuhán kézfejünkkel a lehető legvékonyabbra kihúzzuk. A réteslapot meghintjük a pirított zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a marinírozott őszibarack gerezdeket és rászórjuk a felaprított mandulát.
A réteslapot egy konyharuha segítségével felgöngyöljük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és olvasztott vajjal megkenjük. 220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt szép aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.