Nyári kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelkáposzta, só, szódabikarbóna, 10 dkg prézli, 3 ek. olaj, 50 dkg paradicsom, 30 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A leveleire bontott kelkáposztát forró sós vízben, amibe csipetnyi szódabikarbónát is szórtunk, 2-3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, és kelkáposztalevelekkel kibéleljük.
Az olajon megpirított morzsával meghintjük, majd paradicsomkarikákkal kirakjuk és sajttal megszórjuk.
Ezután újra káposzta, morzsa, paradicsom és sajt következik, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt és a simára kevert tejföl kerül.
200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
|