Húsvéti keksztojás
Hozzávalók: 40 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg barack-/narancslekvár, 3 dkg kakaópor, rum, szükség szerint narancslé; a díszítéshez: kókuszreszelék, tortadara, színes szórócukor és apró cukortojás
Elkészitése:
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a lekvárt, ízlés szerint rumot, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk - ha egy evőkanálba belenyomkodjuk szép tojásformája lesz -, részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele, de bevonhatjuk csokoládémázzal is.
Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.
|