Gombás-rizses muffin
Hozzávalók: 15 dkg csiperkegomba, 25 dkg finomliszt, 1 tasak sütőpor, 1 mk. só, ½ mk. bors, 1 tojás, 12,5 dkg margarin, 2,5 dl tej, 8 dkg főtt rizs (főzve mérve), 6 dkg reszelt sajt, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk.
A tojást a puha margarinnal és a tejjel felverjük, az előzőekhez adjuk a hideg főtt rizzsel, a reszelt sajttal és a finomra vágott zöldfűszerekkel együtt. Fakanállal összekeverjük.
Egy muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A gombás-rizses masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük.
A muffinokat a formában pihentetjük 5 percig, majd azon melegében tálaljuk.
|