MUFFIN : Mákkal töltött muffin |
Mákkal töltött muffin
Hozzávalók: 1 tojás, 12,5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 0,8 dl olaj, 2,25 dl joghurt, 20 dkg liszt, 5 dkg mandula/dió, 2,5 kk. sütőpor, ½ kk. szódabikarbóna; a töltelékhez: 10-12 dkg darált mák, pici tej, porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a mákot összekeverjük ízlés szerinti cukorral, annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálló, de nem folyós masszát kapjunk.
A tojást összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a joghurttal.
A lisztet összeforgatjuk a darált mandulával, sütőporral és szódabikarbónával.
A nedves és a száraz hozzávalókat összedolgozzuk.
Kizsírozott, papírkosarakkal bélelt muffinformába kanalazzuk a massza felét. Rátesszük a tölteléket, vigyázva, hogy ne érje a forma falát. Befedjük a maradék tésztával, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
A formában 5-10 percet hűlni hagyjuk, ezután könnyen levehetjük róla a papírt.
|