Hozzávalók 4 személyre: 8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors.
A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét öblítsük le hideg vízzel. A belső lemezes oldalát ne mossuk meg, mert ha sok vizet szív magába a gomba, akkor sütéskor elázik. Daráljunk a belső felére borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tépkedjünk rá kakukkfűleveleket.
Vágjuk egy centiméter vastagságú szeletekre a padlizsánt és a paradicsomot.
A padlizsánszeleteket kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd felhevített serpenyőben mindkét oldalát süssük barnára.
Egy másik serpenyőben hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd a gombákat közepes lángon, párszor megfordítva süssük öt percig.
Hasonlóan erős lángon, olívaolajjal megcsorgatott serpenyőben süssük meg a paradicsomszeleteket, majd az ujjnyi vastag szeletekre felvágott sajtot.
Tálaláskor tegyünk nagy tányér közepére egy gombafejet, helyezzünk rá a grillezett padlizsánból, majd tépkedjünk rá a friss fűszerlevelekből. Egy szelet sült kecskesajt, majd paradicsom következik – erre is szórjunk a fűszerlevelekből –, az egészet fedjük be egy megsütött gombafejjel. Végül daráljunk rá borsot, és csorgassuk meg olívaolajjal.