Hozzávalók: 60 dkg bőrös malackaraj, 5 gerezd fokhagyma, 2 rozmaringág, só, bors, olívaolaj, 2 kanál kakaó; A mártáshoz: 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 krumpli, zeller, petrezselyem, só
A húst a bőrtől és a zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagymagerezdekkel és rozmaringgal kb.10 percig pirítjuk.
A főzőlevet félretesszük és a karajt 100 fokra előmelegített sütőben a bőrös részével lefelé 25 percig sütjük.
A mártáshoz zöldséglevest készítünk: a zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és kb. 30 percig főzzük fél liter sós vízben. (A zöldségleves helyett forró vízben feloldott leveskockát is használhatunk.)
A karaj főzőlevét leszűrjük, a zsírt, a rozmaringot és a fokhagymát eltávolítjuk. Hozzátesszük a zöldséglevest és addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.
Amikor kész a hús, kivesszük a sütőből, a kakaóport a ropogós bőrre szórjuk, egy kanállal jól benyomkodjuk, hogy kéreg képződjön rajta.
A húst mártással és zöldségkörettel tálaljuk.