Hozzávalók: 50 dkg finomliszt • 25 dkg margarin • 1 csapott evőkanál só • 1 dl tejföl • 1 kávéskanál kristálycukor • 2,5 dkg élesztő • 1 tojássárgája • 1 tojás a kenéshez • 1 kávéskanál olaj • 5 dkg reszelt edami sajt. A töltelékhez: 60 dkg fejes káposzta • 1 evőkanál kristálycukor • 4 evőkanál olaj • só • bors • 1 evőkanál liszt • 1 tojássárgája
Morzsold el a lisztben a margarint és a sót.
A tejfölt keverd simára a cukorral, az eltördelt élesztővel és a tojássárgájával, majd add a liszthez, gyúrd össze, és formálj belőle cipót.
A töltelékhez reszeld meg a káposztát.
A cukrot pirítsd aranybarnára, add hozzá az olajat, a káposztát, ízlés szerint sót és borsot, aztán folyamatosan keverve pirítsd meg. Hagyd kihűlni, szórd meg a liszttel, és keverd össze a tojássárgájával.
A tésztát nyújtsd 30x40 cm-es téglalapra. Közepén 5-6 cm-t szabadon hagyva, hosszanti irányban kend el a két tésztaszárnyon a tölteléket.
A tojássárgáját keverd el az olajjal, a fehérjével pedig kend meg a középső, szabadon maradt tésztacsíkot.
Hosszában vágd ketté, a külső oldal felől indulva szorosan tekerd fel a két lapot, és szeld 20-20 egyenlő darabra. Keleszd fél órát, kend meg a csigák tetejét a tojássárgájával, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 25-30 percig süsd.