Narancsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre: 4 narancs • 1/2 l tej • 6 dkg vaj • 6 tojás • 12 dkg liszt • 12 dkg cukor
A narancsokat folyó vízzel mosd le, töröld szárazra, vékonyan hámozd meg, vágd félbe és facsard ki.
Egy kisebb lábosban forrald föl a tejet, és a vékonyra vágott narancshéjat kb. 10 percig főzd benne. Hűlés után vedd ki a gyümölcshéjat!
Egy tálban keverd krémesre a vajat a cukorral, óvatosan szitáld hozzá a lisztet, végül keverd bele a kihűlt tejet. Az egész keveréket öntsd egy nagyobb lábosba, és állandó kevergetéssel – közepes lángon – hevítsd addig, míg a massza le nem válik az edény faláról. A tűzről levéve hűtsd ki.
A kihűlt tésztába egyenként keverd bele a tojássárgákat, és csavard bele a narancslét.
A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a masszába.
Kivajazott tűzálló formába öntsd, majd előmelegített sütőben – középső rácson – kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára. Tetejét porcukorral meghintve, azonnal tálald!
|