Málnás-ribizlis charlotte
Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 20 dkg málna, 20 dkg ribizli, 2,5 dl víz, 15 dkg cukor, 2 evőkanál narancslikőr, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliáscukor
A cukros vizet forrald fel, és keverd bele a narancslikőrt.
Egy 16 cm-es kerek formát bélelj ki alufóliával, és ugyanannyit hagyj rá a külső oldalán is.
A babapiskótákat törd ketté, és mártsd meg a szirupban. Tegyél néhányat a forma aljára, majd rakd körbe a szélét.
A tejszínt verd kemény habbá a vaníliáscukorral.
Rétegezd a forma aljára a habot, rá a megmosott gyümölcsöt, legfelülre pedig a töredék piskótadarabkákat.
A lelógó alufóliával fedd be, tegyél a tetejére tálat nehezékkel, és 1 napig hűtőben érleld.
|