OLASZ : Szicíliai dinnyekehely |
Szicíliai dinnyekehely
Hozzávalók 4 személyre: 600g görögdinnye, 500g sűrű natúr joghurt, 3 evőkanál barnacukor, őrölt fahéj, 4 evőkanál durvára vágott pirított mandula, friss mentaág
A jól behűtött dinnyét szabadítsd meg a héjától és a magoktól, majd vágd megközelítőleg egyforma nagyságú darabokra.
A szintén hideg joghurtot öntsd egy tálba, keverd hozzá a cukrot és a kis darabokra vágott mentalevelet. A krém felét oszd el négy üvegpohárban, szórj a tetejére egy csipet fahéjat és egy fél evőkanál pirított mandulát, majd kerüljön rá néhány dinnyekocka.
Erre rétegezz ismét joghurtot, fahéjat, mandulát és dinnyét, a tetejére pedig tegyél egy-egy mentalevelet.
|