Sült gomba
Hozzávalók: Személyenként legalább 5-5 db egyforma csiperkegomba, fél citrom, petrezselyem zöldje, 3-5 nagy gerezd fokhagyma, só és 4-6 evőkanál olaj a sütéshez, 20 db gombára számolva szükséges még 5 dkg reszelt sajt és 3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
A gombák szárát szedd ki, fejét kapargasd le és jól mosd meg, csöpögtess rá citromlevet.
A gomba szárát, a fokhagymát, a petrezselyem zöldjét vágd igen apróra, add hozzá a sajtot és a zsemlemorzsát, jól keverd össze, és helyezd a gomba üregébe. 180 °C-os elõmelegített sütőben süsd 15 percig letakarva!
Közben keverd össze a sajtot a zsemlemorzsával, halmozd a gombára, és takarás nélkül süsd még öt percig.
Szedd papírszalvétára, és csöpögtesd le a levét. (A tepsiben maradt lébõl 1 evőkanál liszttel elkevert 1dl tejjel szószt is készíthetsz, amit például rizshez kínálhatsz).
|