SALÁTÁK : Mentával ízesített dinnye- és paradicsomsaláta |
Mentával ízesített dinnye- és paradicsomsaláta
Hozzávalók: 23 dkg kantalup-dinnye (sárgadinnye-féle, használhatsz helyette sárgadinnyét is), 23 dkg kemény paradicsom, vékonyra vágva, 18 dkg uborka meghámozva és lereszelve, 1/2 csésze finoman felaprított menta, 2 és 3/4 dl joghurt, só és feketebors, a tálaláshoz mentalevelek, amit akár citromfűvel vagy bazsalikomlevéllel is helyettesíthetsz
Vájd ki a dinnyét egy gömbvágóval, vagy kockázd fel. Keverd össze egy nagy tálban a dinnyedarabkákat, a paradicsomot és az uborkát.
A mentát forgasd a joghurtba, ez lesz a salátaöntet. Öntsd rá a salátára, fűszerezd ízlés szerint, és helyezd mellé a menta-, a citromfű- vagy a bazsalikomleveleket.
|