MAGYAR : Veresi sajtos-tejszínes csirkemell (Janicsák István - Vacsoracsata) |
Veresi sajtos-tejszínes csirkemell (Janicsák István - Vacsoracsata)
Hozzávalók: csirkemell, trappista sajt, füstölt sajt, főzőtejszín, vaj, liszt
A csirkemell darabokat vágjuk kisebb szeletekre. Majd sózzuk meg és forgassuk meg egy tál lisztben.
Vajazzunk ki egy tepsit, tegyük bele a csirkemell szeleteket, majd tegyük rá a lereszelt sajtokat úgy, hogy lefedjék a húst.
Ezután öntsük fel tejszínnel és addig süssük alufólia alatt, míg a hús meg nem puhul. Majd süssük egy kicsit fólia nélkül is, hogy megpiruljon a sajt teteje.
Bográcsban buggyantott zöldségek
Hozzávalók: cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika, paprika, paradicsom, póréhagyma, só, bors, görög bazsalikom, koriander, olívaolaj
A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és fűszerezzük meg, majd szedjük le a paradicsom héját.
A bográcson levő felforrósított olívaolajba rakjunk zöldségeket, először a cukkinit, majd a többit. Lassan kevergetve addig süssük, amíg a zöldség levet nem ereszt és nem bugyog.
|