Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2012.

Dominikai padlizsánpörkölt

Hozzávalók: padlizsán, paradicsom, paprika, vöröshagyma, pirospaprika, vaj, só, őrölt bors, babérlevél

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a tisztított és kockákra vágott padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. (Vagy konzerv lecsót.) Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, és saját levében kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

Tálaláskor negyedekbe vágott főtt tojásokat adunk mellé.


PADLIZSÁN

Rakott répa burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kg sertéslapocka, 1 kg fehérrépa, 40 dkg póréhagyma, 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 2 ek. olaj, só, bors, majoranna, 1/2 l víz, 1 kk. húslevespor, 1 cs. petrezselyem

Elkészítése:

A répát, a burgonyát és a póréhagymát meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk. A húst és a hagymát apróra, a szalonnát csíkokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a szalonnát és üvegesre pároljuk. Majd a húsdarabokat megsütjük benne, utána tesszük bele a hagymát és tovább pároljuk. Fűszerezzük, forró vizet öntünk rá és belekeverjük a levesport. Fedő alatt 50 percig főzzük. Tíz percnyi főzés után rétegesen rátesszük a nyers répát, majd a burgonyát és a póréhagymát. Az egyes rétegeket sózzuk, borsozzuk és majorannával ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.


EGYTÁLÉTELEK , FEHÉRRÉPA

Gombás mini pizza

Hozzávalók 4 db mini pizzához: 30 dkg liszt, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 20 dkg gouda vagy ementáli sajt, 10 dkg szalonna, 20 g élesztő, 6 ek. olaj, 1/2 tk. cukor, 1/2 tk. fűszersó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. oregano, 1/4 tk. őrölt bors, 1 ek. petrezselyemzöld

Elkészítése:

Az élesztőből, 1,25 dl langyos vízből, 3 evőkanál olajból, a cukorból és kevés lisztből sűrű masszát keverünk, lefedjük és megkelesztjük. A maradék liszttel és a fűszersóval összegyúrjuk, és újra kelesztjük.

A szalonnát kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sajtot csíkokra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A tésztát átgyúrjuk, négy egyenlő nagyságú részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk, szépen megrakjuk a felszeletelt hozzávalókkal, olajat csepegtetünk rá, és kenőtollal elsimítjuk.

A fűszereket összekeverjük és a pizzákra szórjuk. A tésztát tovább kelesztjük, majd megsütjük.


PIZZA

Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg borjú- vagy sertéscsont, 60 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, 1/4 cs. petrezselyemzöldje, 1/4 cs. zellerzöldje, 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

A csontot, zöldséget 1,5 liter sós vízben 2 órán át főzzük. A levest leszűrjük, a megtisztított és kockára vágott burgonyát belerakjuk és megfőzzük.

A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Ha megpirult, finomra vágott hagymát, zellert és petrezselyemzöldet teszünk bele. A rántást hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük és jól felforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.


LEVESEK

Tarjás melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt tarja, 1 dl tejföl, 1 db zsúrkenyér (lehet barna kenyér is), 5 dkg margarin, 1 ek. mustár, Piros Arany

Elkészítése:

A sonkát jól megdaráljuk és a tejföllel összekeverjük. A kenyereket megkenjük margarinnal és rákenünk egy vékony réteg mustárt, majd ráhalmozzuk a tejföllel elkevert sonkát. A kenyérszeletek közepére díszítésül tehetünk egy borsónyi Piros Arany krémet. Előmelegített sütőben megsütjük, és teával melegen tálaljuk.


MELEGSZENDVICS

Lazacsült különleges körettel

Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg lazacfilé, 2 édesköménygumó, 10 dkg konzerv őszibarack, 2 dl tejszín, 3 ek. vaj, só, őrölt fehér bors

Elkészítése:

Tisztítsuk meg az édesköményt, vágjuk cikkekre, sós, forró vízben főzzük három percig, majd szűrjük le (kevés főzőlevet tegyünk el), csepegtessük jól le.

Serpenyőben forrósítsunk meg egy evőkanál vajat, tegyük bele az édesköményt, és kevés főzővízzel, sóval, borssal ízesítve pároljuk még 5-6 percet. Ezután tegyük rá a cikkekre vágott barackot és öntsünk rá a tejszínt. Forraljuk össze.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajon kíméletesen süssük meg. (Nem szabad, hogy a hal kiszáradjunk, a belsejének jó szaftosnak kell lennie!)

Tálaláskor tegyük a tányérra az édesköményt, fektessük rá a halat, és locsoljuk meg a tejszínes mártással.


1 adag: 534 kcal


LAZAC

Tárkonyos sertésraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sertéshús, 1 cs. leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, só, bors, majoranna, 1 ek. tárkony, 2 ek. liszt; a galuskához: 1 tojás, kevés liszt; a tálaláshoz: tejföl, citromlé

Elkészítése:

A kockákra vágott húst a megtisztított és szintén kockákra vágott leveszöldséggel, a finomra vágott hagymával félig puhára pároljuk. Sóval, borssal és kevés majorannával fűszerezzük, hozzákeverjük a lisztet és 1,5 liter vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a tárkonyt, és összeforraljuk a levest.

A tojásból kevés lisztből és vízből galuskatésztát készítünk, amit a levesbe szaggatva főzünk ki. Tálalás előtt kevés tejfölt keverünk a levesbe és citromlével ízesítjük.


LEVESEK

Finom almás süti

Hozzávalók a tésztához: 6 db tojás, 6-6 ek. cukor és liszt, 1/2 cs. sütőpor; a töltelékhez: 25 dkg margarin, 15 db háztartási keksz (darálva), 1,5 kg alma, őrölt fahéj, 5 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg cukor

Elkészítése:

Egy közepes tepsibe belekenjük a margarint. A kekszeket ledaráljuk és a margarinra hintjük. Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük. A kekszrétegre kenjük, zsemlemorzsával beszórjuk, majd ráhelyezzük a tészta hozzávalóiból összedolgozott masszát. Előmelegített sütőben lassú tűzön tűpróbáig sütjük. Végül egy másik tepsibe kiborítjuk, mert az alja lesz a teteje.


TEPSIS SÜTI

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban