Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2011.

Diétás gyümölcssaláta

Hozzávalók 4 személyre: 2 dl kefir, 1 doboz mirelit málna, 1-2 db grapefruit, 1/2 citrom reszelt héja, folyékony édesítőszer

Elkészítése:

Két deci kefirt egy kevés folyékony édesítőszerrel ízesítünk, és egy fél citrom sárga héját belereszeljük. Ezután egy doboz felolvasztott, lecsurgatott mirelit málna kerül hozzá, meg 1-2 meghámozott, apró kockára vágott grapefruit. Tálalásig hűtőbe tesszük.


SALÁTA

Kolbásszal töltött csirke

Hozzávalók: csirke, lángolt kolbász

Elkészítése:

A csirkéket a töltött csirkénél szokásos módon előkészítjük. A bőrétől lehúzott lángolt kolbászt óvatosan a csirke bőre alá töltjük és a csirkét meleg sütőben - a saját kisült zsírjával állandóan locsolgatva - megsütjük.


CSIRKE

Tejfölös gomba palacsintametélttel

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, só, őrölt bors, 1,5 ek. olaj; a palacsintához (kb. 20 db): 1 dl tej, 25 dkg liszt, 2 db tojás, szódavíz, csipetnyi só

Elkészítése:

Palacsintatésztát készítünk. A tejet elkeverjük a 2 tojással, csipetnyi sóval és a liszttel. Majd ha teljesen simára kevertük, annyi szódavízzel engedjük fel, hogy se híg, se túl sűrű ne legyen. A gombát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd jól átpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük az apróra vágott gombát. Kevés vízzel felöntve 10-15 percig pároljuk.

A palacsintákat kisütjük, összesodorjuk és metéltformára vágjuk. Mély tálba rakjuk, amelyre a tejföllel összekevert gombát öntjük.


GOMBA, PALACSINTA

Libamájas tojáskocsonya

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg libamáj, 5 dkg kész besamel-mártás, 1/2 g őrölt bors, kevés só, 1 egész tojás, 2 db tojássárga, 1 dkg vaj

Elkészítése:

A libamájat finomszálú drótszitán áttörjük, hozzáadjuk a kihűtött, nem túl sűrű besamel-mártást, sózzuk, borsozzuk. Az egész tojást a tojássárgákkal együtt habverővel jó simára kikeverjük.

Közben a masszának megfelelő nagyságú puddingformát vagy porceláncsészét vajjal kikenünk és a kikevert masszát beletesszük. Kis fedővel letakarjuk és egy lábasba hideg vizet téve a formát beleállítjuk. A víz annyi legyen, hogy a formát alig negyedrészéig érje el. Ekkor a lábast befedjük és középmeleg sütőben, mérsékelt tűznél a tojáskocsonyát kigőzöljük. A víznek forrnia nem szabad, nehogy a lecsapódó gőz a libamájas kocsonyát felhígítsa. Kb. 10-15 percnyi gőzölés után a sütőből kivesszük, hideg vízzel jól lehűtjük és a formából kiborítjuk. Szép apró, egyenletes darabokra vágjuk és a forrón tálalt erőlevesbe arányosan elosztjuk.


LEVESBETÉTEK

Csokis csomagok

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz): a tésztához: 15 dkg búzaliszt, 1 tk.  sütőpor, 2 ek. kakaópor (cukrozatlan), 25 dkg porcukor, 1 cs.  vanillincukor, 1 csipet só, 3 tojás, 0,5 dl forralt bor, 1 dl étolaj, 1 kis üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve kb. 175 g), 5 dkg darabolt dió; a mázhoz: 1 cs. Dr. Oetker tortabevonó ét prémium; Dr. Oetker Dekor Toll a díszítéshez

Elkészítése:

A tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

A hozzávalókat a meggy és a dió kivételével egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és a diót. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 40 perc alatt megsütjük.

A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágjuk. A tortabevonót a tasakon található használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a süteménykockákat bevonjuk vele. Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd a színes Dekor Tollakkal a mázra masnit rajzolunk.


TEPSIS SÜTI,

Viking leves

Hozzávalók: darált marhahús, tojás, vöröshagyma, sárgarépa, zöldborsó, petrezselyemzöld, pirospaprika, só, őrölt bors, liszt, húsleveskocka, vaj, konyak, tejszín

Elkészítése:

A felolvasztott vajon finomra vágott hagymát, sárgarépát párolunk, majd meghintjük pirospaprikával és liszttel. Húsleveskockából készült lével felöntjük. Sóval, törött borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a darált marhahúsból petrezselyemmel, tojással, sóval, reszelt vöröshagymával a húsgombócokat. A zöldséges húslében kifőzzük a gombócokat.

A levest még konyakkal és főtt zöldborsóval átforraljuk. Egy-egy evőkanál tejszínre forrón tálaljuk.


LEVESEK, NORVÉG

Kijevi torta

Hozzávalók: a tésztához: 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor; a habhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, vágott dió vagy mogyoró; a krémhez: 1 cs. vaníliás pudingpor, 2 dl tej, 3 ek. feketekávé, 2 ek. kakaópor, 1 cs. vaníliáscukor, 25-25 dkg vaj és cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órára hideg helyre tesszük. Három részre osztjuk, és kinyújtva sütőlapra tesszük a tésztalapokat.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral felverjük, három részre osztjuk, és megkenjük a lapokat. Megszórjuk durvára vágott dióval vagy mogyoróval. Egyenként megsütjük.

A krémhez a pudingot a tejjel az előírás szerint elkészítjük, és kihűtjük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és megtöltjük a kihűlt tésztalapokat. Másnap szeleteljük.

A tetejére olvasztott csokoládéból csíkokat, alakzatokat csorgathatunk, hogy még mutatósabb legyen a torta.


TORTA, TORTÁCSKA

Hideg joghurtleves (2)

Hozzávalók 4 személyre: 1 l erőleves (kockából), 3 dl joghurt, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, só, őrölt bors, pirospaprika

Elkészítése:

5 dkg vajból 1 evőkanál liszttel világos rántást készítünk. Ezután 3 dl joghurtot 1 liter hideg erőlevessel (készíthetjük kockából is) jól elkeverve felengedünk, és hidegen eldolgozzuk a rántással. Sóval, törött borssal, pirospaprikával ízesítjük. Egyszer átforraljuk és kihűtve tálaljuk.


LEVESEK

Finom krumplis pogácsa

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg főtt burgonya, 1/2 dl tejföl, 2 tojássárgája, só

Elkészítése:

20 deka finomlisztet 12 deka margarinnal, 12 deka főtt, áttört burgonyával (tisztán mérve), fél deci tejföllel, egy tojássárgával összegyúrunk, és megsózzuk. Fél óráig pihentetjük, majd háromszor hajtogatjuk, mint a leveles tésztát. Ezt háromszor megismételjük, majd jó egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire ültetjük, és a tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, egy tojássárgával megkenjük. Még egy fél óráig így pihentetjük, végül a jól bemelegített sütőbe toljuk. 3-4 percig erős lánggal, majd takarékon aranysárgára sütjük.

Melegen, hidegen egyaránt kitűnő, de ha egy nappal később akarjuk a maradékot kínálni, érdemes néhány percre a sütőbe tenni tálalás előtt, hogy meglangyosodjon.


POGÁCSA

Kolbászos keltekercs

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg lángolt kolbász, kellevél, 1 db zsemle, 1 fej vöröshagyma, 1-1 db paradicsom és zöldpaprika, só, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, mustár, tejföl

Elkészítése:

Kevés zsiradékon fél fej finomra vágott vöröshagymát, kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát fonnyasztunk, sóval, pirospaprikával, törött borssal ízesítjük és vizet aláöntve pár percig pároljuk.

Közben 50 dkg, bőrétől lehúzott és darált lángolt kolbászt vízben áztatott és jól kinyomkodott 1 db zsemlével, 1/2 fej finomra vágott hagymával, csipetnyi mustárral, köménymaggal összegyúrunk.

Az előre megfőzött kelleveleket megtöltjük a húspéppel és tekercseket formázunk. A tekercseket belehelyezzük a párolólébe és kb. 30 percig főzzük.

Ezután a tekercseket kivesszük és a levét tejfeles habarással besűrítjük, átforraljuk. A tekercsekre öntve, főtt burgonyával tálaljuk.


GÉPSONKA, SZALÁMI, FELVÁGOTT, KOLBÁSZ

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!