Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2011.

Szárnyasaprólék leves

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg szárnyas aprólék, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg friss zöldborsó vagy 4 dkg konzerv zöldborsó, 3 dkg gomba, 2 dkg só, 1 g törött bors, fél csomag petrezselyemzöld, 5 dkg zsír, 2 adag velős gombóc, 6 dkg liszt

Elkészítése:

A megtisztított és megmosott aprólékot összevágjuk. A zöldséget, gombát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a megtisztított zöldborsóval, törött borssal ízesített 1,5 liter sós vízben puhára főzzük. Zsírból, lisztből világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselymet teszünk bele, kevés hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük, felforraljuk és a velős gombócot belefőzzük.


LEVESEK

Bukaresti kacsa

Hozzávalók: kacsa, vörösbor, vöröshagyma, uborka, só, őrölt kömény, majoranna, zsír

Elkészítése:

A megtisztított kacsát négy részre vágjuk. Bedörzsöljük sóval, köménymaggal és majorannával. Kevés zsiradékon átsütjük, időnként kevés vörösbort öntünk alá és fedő alatt pároljuk. Mikor a kacsa félig megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát és uborkát. Együtt puhára pároljuk.

Párolt káposztával tálaljuk.


KACSA, ROMÁN

Sajtleves

Hozzávalók 4 személyre: 4 dl tej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors, vaj, liszt

Elkészítése:

Vajjal világos rántást készítünk, majd felengedjük 8 deci vízzel és 4 deci tejjel. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk.

Közben 2 deci tejfölt 1 tojássárgájával elkeverünk. A tányérok aljára tesszük a tojásos tejfölt és személyenként 5 deka reszelt sajtot. Állandó keverés mellett erre szűrjük a forró levest.

Levesbetétként pirított zsemlekockát adunk.


LEVESEK

Bagolyszem

Hozzávalók: a tésztához: 6 db tojás, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 1 kk. szódabikarbóna; a krémhez: 3 púpozott ek. liszt, 3 dl tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor; a közepébe: 1-2 db banán

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral, a kakaóval és a szódabikarbónával összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes lángon 15 percig sütjük. A tészta vékony legyen.

A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémhez vegyítjük. A krémet két részre osztjuk, az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik félébe a kakaót keverjük.

A tésztalapot először megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. A szélére banánt teszünk, és feltekerjük a tésztalapot, így szeleteléskor a közepén
a banán lesz a "bagolyszem".


TEKERCS, ROLÓ

Mandulabomba

Hozzávalók: 23 db babapiskóta, 14 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 9 ek. tejszín, 12 dkg őrölt mandula, 1-2 ek. rum, tej, cukor, tejszínhab

Elkészítése:

14 deka vajat habosra keverünk majd hozzáadunk 14 deka porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, egyenként 4 tojássárgáját, 9 evőkanálnyi tejszínt (nem habot!), és 12 deka őrölt mandulát. Nagyon alaposan kikeverjük, és 1-2 evőkanálnyi rummal ízesítjük. 23 darab babapiskótát egyenként, könnyedén megmártunk cukros tejben és a krémmel rétegezve  lerakjuk, úgy, hogy alulra és felülre is krém kerüljön. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, és felvert, édes tejszínnel díszítjük.


SÜTÉS NÉLKÜL

Luci tésztája

Hozzávalók: tészta, zöldbab (konzerv), lecsó (konzerv), tojás, lángolt kolbász, tejföl, sajt

Elkészítése:

A konzerv zöldbabot és a konzerv lecsót levétől lecsurgatjuk, összevágjuk és összekeverjük. Felkarikázzuk az időközben megfőzött tojásokat és a héjától megtisztított lángolt kolbászt. A főtt tésztát kivajazott üvegedénybe lerakjuk. Ráhelyezzük a tojás- és a kolbászkarikákat. Áthúzzuk a lecsós zöldbabbal és tejföllel vastagon bevonjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.


CSŐTÉSZTA (rövid), TOLLHEGY, PENNE, RIGATONI

Joghurtos citromkrém

Hozzávalók 4 személyre: 8 dl natúr joghurt, 1 db citrom, kevés porcukor, kevés csokoládéízű tortadara

Elkészítése:

A joghurtot simára keverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Üvegtányérokba vagy talpas poharakba töltve jégbe hűtjük, és tálalás előtt a tetejét meghintjük csokoládéízű tortadarával.


DESSZERT, ÉDESSÉG

Gulyásleves

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg marhahús (legjobb a lábszárhús), 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1 gerezd fokhagyma, 1 g köménymag, 1 kg burgonya, 10 dkg lecsó, 1 g pirospaprika, 4 dkg zsír

Elkészítése:

Zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a kockára vágott marhahúst, a finomra vágott fokhagymát, köménymagot, lecsót, megsózzuk, vízzel felöntjük és nem egészen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát és a húst jól ellepje és megfőzzük.


LEVESEK

Karácsonyi miniperc

Hozzávalók (kb. 35 db-hoz): a gyúrt tésztához: 25 dkg búzaliszt, 1 kk. Dr. Oetker sütőpor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 7,5 dkg lágy vaj vagy margarin, 1 cs. Dr. Oetker vanillincukor, 10 dkg porcukor, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 2 ek. rum, 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék; a mázhoz: 2 cs. Dr. Oetker tortabevonó ét; a díszítéshez: 1 üveg Dr. Oetker tortadara (színes)

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót a fent megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a tésztát több adagban 15 cm hosszú, ceruza vastagságú hengerré formáljuk, azokból pereceket alakítunk. A tepsit (30 x 35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A pereceket a tepsibe helyezzük, végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményeket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A megsült süteményeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A kihűlt perecek egyik oldalát a tortabevonóval lecsorgatjuk, kenőecsettel elkenjük, és azonnal, még a máz megszilárdulása előtt a színes tortadarával megszórjuk. Tetszés szerint a perecek másik oldalát is hasonlóképpen díszíthetjük.


SÜTEMÉNYEK

Portugál rakott hal

Hozzávalók: tonhal, burgonya, tojás, paradicsom, zöldpaprika, fehérbor, ecet, ételízesítő, só, petrezselyemzöld, kapribogyó, vaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva karikákra vágjuk. A főtt tojásokat szintén karikákra vágjuk. A fagyasztott tonhalat kiolvasztjuk, és kb. 5 percig sós, enyhén ecetes vízben főzzük.

Ezután egy kivajazott tűzálló edény aljára fektetjük a burgonyakarikákat, megsózzuk, ráhelyezzük a halszeleteket és a tojáskarikákat. Paradicsom és zöldpaprika karikákkal befedjük, ételízesítővel megszórjuk, és kb. 1,5 deci fehérborral leöntjük. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben saját levében kb. 25 percig pároljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel és kapribogyóval meghintjük.


TONHAL, PORTUGÁL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!