Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2011.

Üzbég saláta

Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt, trappista vagy füstölt sajt, alma, dió, 1/2 tubus majonéz, mustár, citrom(lé), póréhagyma, só, őrölt bors, porcukor

Elkészítése:

Füstölt vagy trappista sajtot, valamint hámozott almákat metéltre, diót durvára vágunk. Ezután elkeverjük 1 doboz joghurttal eldolgozott fél tubus majonézzel és kevés finomra vágott póréhagymával. Sóval, törött borssal, mustárral, pár csepp citrommal és ha szükséges, kevés porcukorral ízesítjük.

Lehűtve tálaljuk.


SALÁTÁK

Kolbászos rakott paraj

Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. mirelit parajkrém, 4 db tojás, 15 dkg füstölt kolbász, 1 ek. liszt, só, őrölt bors

Elkészítése:

Egy evőkanál margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a kiengedett parajkrémet, felforraljuk, sóval, törött borssal ízesítjük és hűlni hagyjuk.

Ha langyosra hűlt, belekeverjük a 2 tojássárgáját, majd óvatosan hozzáadjuk a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot. A másik 2 tojást keményre főzzük és karikákra vágjuk. Kivajazott, tűzálló tálba beletesszük a tojáskarikákat és a felszeletelt, kissé megpirított kolbászt, beborítjuk a parajjal, kevés margarint morzsolunk rá, és a sütőben közepes hőfokon kb. 15-20 percig sütjük.


SPENÓT

Csőben sült gombás burgonya

Hozzávalók: burgonya, gomba, tejföl, vaj, só, őrölt bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A megtisztított burgonyákat kockákra vágjuk. A tisztított és karikázott gombát vajon megpároljuk. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Egy kivajazott tűzálló tál aljára helyezzük a burgonyát. Sózzuk és rásimítjuk a gombapépet, majd leöntjük tejföllel. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.


BURGONYA, SVÁJCI

Túróval töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 8 db burgonya, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 db tojás, só, őrölt kapor, 2 ek. margarin

Elkészítése:

A burgonyákat héjában megsütjük, hosszában kettévágjuk, közepüket kiskanállal kivájjuk. A kiszedett burgonyát a túróval együtt áttörjük. A túróhoz hozzátesszük kaprot, a tojássárgáját, tejfölt adunk hozzá, megsózzuk, és összekeverve visszatöltjük a fél burgonyákba. Mindegyiket vékony szelet trappista sajttal borítjuk be, és olvasztott margarinnal locsolva készre sütjük.


BURGONYA

Kapros saláta

Hozzávalók: fejes saláta, natúr joghurt, kapor

Elkészítése:

A jól megmosott fejes salátát szélesebb metéltre tépkedjük. Finomra vágott kaporral ízesített joghurttal leöntjük és jól lehűtve tálaljuk.


SALÁTÁK

Halkrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg tisztított apró hal, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 3 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1 g egész bors, 1 db babérlevél, 1/4 citrom, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája

Elkészítése:

A tisztára mosott apró halat a hagymával, vegyes zöldséggel feltesszük főzni, sóval, borssal, babérlevéllel és citrommal fűszerezzük. Jó puhára főzzük, majd leszűrjük. A csontokról a halhúst leszedjük, finom szitán áttörjük.

A levest vajból és lisztből készített világos, nem megpirított rántással berántjuk, hozzáadjuk az áttört halhúst, simára keverjük benne és jól kiforraljuk. Utána ízesítjük és tálalás előtt habverővel folyton keverve beletesszük a tejszínnel elkevert tojássárgáját.

Vajban pirított zsemlekockával (croutonnal) tálaljuk.


LEVESEK

Gombás-chilis savanyúság

Hozzávalók kb. 3/4 literhez: 35 dkg gomba, 10 dkg koktélparadicsom, 6 cső piros húsú chilipaprika, 2 ág rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, 75 g fekete olajbogyó, 1 ek. fehérbors, 2 babérlevél, 4 ek. balzsamecet, 1,5 dl fehérborecet, 2 dl fehérbor, só, cukor

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és négybe vágjuk. Szűrőkanállal forrásban lévő vízbe mártva 1 percig blansírozzuk. A koktélparadicsomot megmossuk, a chilipaprikát félbevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A rozmaringot megmossuk és jól lerázva megszárítjuk, s a babérlevéllel együtt egy nagy üvegbe tesszük.

1 dl vízből az ecettel és a borral páclét készítünk. Sóval, borssal alaposan megfűszerezzük. Ráöntjük a zöldségekre és legalább 1 napig érleljük.

Kb. 2 hétig tartható el.


SAVANYÚSÁG

Szerb burgonya (2)

Hozzávalók: burgonya, lángolt kolbász, vöröshagyma, zsír, pirospaprika, só, köménymag

Elkészítése:

Személyenként 1 fej nagyobb vöröshagymát durvára vágunk, és egy tűzálló edény aljára szórjuk. Erre rétegezzük a karikára vágott, hámozott nyers burgonyát, valamint a szeletelt lángolt kolbászt. Két-három evőkanál sertészsírt teszünk a tetejére és leöntjük három dl vízzel elkevert 1 evőkanálnyi pirospaprikával. Sózzuk, köménymaggal meghintjük és forró sütőben megsütjük.


BURGONYA, SZERB

Hamis marcipángolyók

Hozzávalók: 7 dkg búzadara, 3 ek. tej, 25 dkg porcukor, 6 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg darált keksz, 3 kk. keserűmandula-aroma, meggybefőtt vagy rumos meggy, kakaópor vagy csokis tortadara

Elkészítése:

Hét deka búzadarát három evőkanál tejjel leforrázunk és öt percig állni hagyjuk. Ezután 25 deka porcukorral, hat deka vajjal vagy margarinnal, tíz deka finomra tört, illetve darált olcsó háztartási keksszel, meg három kiskanál keserűmandula-aromával összedolgozzuk. A két tenyerünk között gömbölygetve kis golyókat formázunk belőle, mindegyiket 1-1 kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggybefőttszemmel vagy rumos meggyel töltve. A golyókat kakaóporban vagy csokoládés tortadarában megforgatjuk, és tálra egymás mellé téve hűtőbe tesszük. Csak másnap kínáljuk, de akár egy hétig frissen eláll.


SÜTÉS NÉLKÜL

Malagai húsgombóc

Hozzávalók: darált marhahús, zsemle, tojás, vörösbor, vöröshagyma, fokhagyma, zellerlevél, paradicsompüré, pirospaprika, só, őrölt bors, rozmaring, bazsalikom, cukor, olaj

Elkészítése:

A darált marhahúst jól eldolgozzuk vízben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlével, sóval, törött borssal, reszelt vöröshagymával, pirospaprikával és 1 egész tojással.

Ezután olajon finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a paradicsompürét. Felengedjük vizezett vörösborral. Rozmaringgal, bazsalikommal, 1 evőkanál kristálycukorral, zellerlevéllel, 1 gerezd szétzúzott fokhagymával ízesítjük, és beletesszük a húsgombócokat. Kb. 1 órai forralással puhára főzzük.

Tört burgonyával tálaljuk.


DARÁLT HÚS, SPANYOL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!