Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Tojással töltött sült paprika

Hozzávalók 4 személyre: 8 db paradicsompaprika, 4 db tojás, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna (bacon), 1 púpozott ek. liszt, 1 tk. só, 1 mk. őrölt bors, olaj

Elkészítése:

A paprikákat töltésre előkészítem (megmosom, kicsumázom) és félreteszem.

A tojásokat habosra verem a tejföllel, csomómentesre keverem a liszttel, beleteszem a fűszereket és az apróra vágott füstölt szalonnát, majd az egészet összekeverem.

A masszát a paprikákba töltöm, majd a fritőz kosarába téve forró olajban addig sütöm, amíg a tojás megkocsonyásodik.

Salátával tálalom.


PAPRIKA

Aszpikos avokádós rák

Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 6 zselatinlap, 2 citrom leve, 3 érett avokádó, 25 dkg gomolya sajt, 35 dkg rákhús (konzerv), 3 dl tejszín, 2 evőkanál reszelt torma, őrölt bors, só

Elkészítése:

Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot.

Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk.

A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot.

Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a  formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.


ELŐÉTELEK, HIDEGKONYHA

Hagyma bundában

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg egyforma méretű vöröshagyma; a bundához: 2 tojás, 0,5 dl tej, 3 ek. liszt, 4 ek. zsemlemorzsa, 1 tk. ételízesítő, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió, csípős pirospaprika és törött bors; a sütéshez: olaj
 
Elkészítése:
 
A hagymát meghámozzuk, megmossuk és leszárítjuk.
 
A tojást a tejjel habosra felverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
 
Felforrósítunk három ujjnyi olajat. A hagymát megmártjuk a lisztben, az ízesített tojásba forgatjuk, és zsemlemorzsában meghempergetjük. A forró olajban csak néhány percig sütjük, hogy a hagyma belül ropogós maradjon.
 
A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk, és forrón tálaljuk. Tartármártással és tetszés szerinti körettel kínálhatjuk.
 
A sült hagymakarikákat a hagyományos bundázás mellett, sörtésztába mártva is megsüthetjük, de ha sietünk, elég csak mindkét oldalról liszttel megszórni. Fontos, hogy a karikák szép nagyok és épek legyenek.

VÖRÖSHAGYMA

Ribizlis fantáziatorta

Hozzávalók: 7-8 dkg vaj, 10 dkg babapiskóta, 15 db csokoládés ostyarúd, 2 tasak málnaízű zselépor, 5 dl joghurt, 3 ek. citromlé, 20 dkg cukor, 15 dkg ribizli, 5 dl tejszín; a díszítéshez: ribizli és citromfű, csokoládés ostyarúd
 
Elkészítése:
 
A babapiskótákat a csokoládés ostyarúddal együtt nejlonzacskóba rakjuk és addig görgetjük rajta a sodrófát, míg morzsát kapunk. A megolvasztott vajjal összedolgozzuk, olajjal megkent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
 
A 2,5 deci vízzel elvegyített zseléport 5-10 percig állni hagyjuk. A joghurtot a citromlével kikeverjük. A cukrot a zseléhez adjuk. Kevergetve feloldódásig hevítjük (ne főzzük!), majd kihűtjük. A zselét a joghurttal összekeverjük.
 
2,5 deci tejszínt kemény habbá felverünk, és a ribizlivel együtt a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A tortaformába simítjuk, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
 
A maradék tejszínt felverjük, és 2/3-ad részével bevonjuk a tortát, oldalát a maradék habból nyomott csíkokkal, és félbevágott csokoládés ostyarúddal, tetejét ribizlivel és citromfűvel díszítjük.

SÜTÉS NÉLKÜL, TORTA, TORTÁCSKA

Hagymakrémleves (VV Anett, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma, 2 db zöldségleveskocka, 3 evőkanál olívaolaj, 4 szelet bacon szalonna, só, darált bors, őrölt szerecsendió

Elkészítési mód:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, kis lángon állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a hagyma szép barna nem lesz. Utána öntsük fel két liter vízzel, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Főzzük kis lángon húsz percig, majd kézi mixerrel pürésítsük.

Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis kockákra felvágott szalonnát, majd ha ropogósra sült, szedjük ki egy kistányérba.

Tálaljuk a levest csészékben, tetejére szórjunk a megsütött szalonnából. Ropogós pirítóssal kínáljuk.


LEVESEK

Reteksaláta

Hozzávalók: retek, 1/2 fej vöröshagyma, 1 ek. olaj, só, ecet, cukor

Elkészítése:

A megmosott, hámozott retket lereszeljük, sózzuk, hozzáadunk fél fej finomra vágott vöröshagymát, kevés ecetet és cukrot, valamint egy evőkanál olajat. Az egészet összekeverjük.


SALÁTÁK

Tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre: 6 db tojás, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 evőkanál fűszerezett paradicsomlé (ketchup), ízlés szerint só

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd kis kockákra vágom. A tojást keményre főzve ugyancsak felkockázom. A megtisztított sárgarépát félpuhára párolom, és kis kockákra metélem. A meleg hozzávalókat hagyom kihűlni.

Egy mély tálban összekeverem a majonézt a kefirrel, a mustárral, a ketchuppal, a sóval, a borssal, a curryvel, majd beleforgatom a már kihűlt főtt anyagokat. Jól összekeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe egy-két órára.


SALÁTÁK

Angolos töltött kenyértekercs

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sonka, 20 dkg spenót, 2 dkg vaj, 75 dkg toast kenyér, őrölt bors, só. A sajtos besamelhez: 3-3 dkg vaj és liszt, 5 dl tej, 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt, Cayenne bors, a forma kikenéséhez vaj

Elkészítése:

A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük, és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük, és 5 perc alatt sűrűre főzzük.

A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük, és 5 percig kis lángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.

A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a  sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk.

A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk, és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk.


ELŐÉTELEK

Uborkagolyók kapormártásban

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg kígyóuborka, 40 dkg darált hús, só, 1 fej hagyma, 2 tojás, 1 l húsleves kockából, 2,5 dl tejföl, 3 ek. liszt, 1 csokor friss kapor
 
Elkészítése:
 
A húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a tojással, sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, melyeket a húslevesben kifőzünk, majd félretesszük.
 
A meghámozott uborkából karalábévájóval kis golyókat vájunk ki (a maradékból salátát készíthetünk), 6-8 percre a gyöngyöző levesbe tesszük, majd kivesszük.
 
A főzőléből tejszínes habarással elkészítjük a mártást, beletesszük a hús- és uborkagolyókat, jól összeforraljuk.
 
Tálaláskor megszórjuk a frissen vágott kaporral és főtt rizzsel kínáljuk.

UBORKA

Raffaelo-ostya

Hozzávalók: 3 ostyalap, 50 dkg cukor, 2 dl víz, 25 dkg margarin, 50 dkg tejpor, 10 dkg kókuszreszelék
 
Elkészítése:
 
A cukrot leöntjük egy kevés vízzel és felfőzzük. Hozzáadjuk a margarint, majd ha elolvadt, a vízzel elkevert tejport és a kókuszreszeléket is. Amikor a krém kissé kihűlt, megtöltjük a lapokat, letakarjuk szalvétával és nehezékkel lenyomatjuk.

SÜTÉS NÉLKÜL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!