Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Margarétakifli

Hozzávalók: vajaskifli, szilvalekvár, vörösbor, cukor, vaníliás porcukor, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítése:

A bolti vajaskifliket félbevágjuk, és a belének a felét eltávolítjuk. Cukrozott vörösborral meglocsoljuk. Mikor beitta, akkor szilvalekvárral megtöltjük és a kifliket összezárjuk.

Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban kisütjük. Meghintjük vaníliás porcukorral és még melegen tálaljuk.


KIFLIBŐL, ZSEMLÉBŐL...

Tofus béles

Hozzávalók: 3-4 evőkanál méz, 1/2 liter víz, 3 dkg élesztő, 60 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy 40 dkg teljes kiőrlésű és 20 dkg durum sima liszt, csipet só, 2 nagy főtt krumpli összetörve, 1 dl olívaolaj. Töltelék: 60 dkg tofu összetörve, 1/2 csésze méz, 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

Keverjük össze a vizet, mézet és az élesztőt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk ki jó alaposan, és letakarva kelesszük 1 óráig meleg helyen.

Nyújtsuk ki a felét, tegyük tepsibe, szurkáljuk meg a tésztát, és a tofus krémmel kenjük meg, majd a maradék tésztával borítsuk be, és azt is szurkáljuk meg, hogy levegőzhessen. Először 10 percig nagy lángon, majd utána tűpróbáig közepes lángon süssük.


TEPSIS SÜTI

Bundázott ráknyárs friss salátalevélen

Hozzávalók: személyenként 8 db 16-20-as garnélarák, citromlé, só; a bundázáshoz: liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa; a tálaláshoz: friss ropogós salátalevél (vegyesen), citromlé, citromszeletek, olívaolaj, balzsamecet

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük, és így, nyárson panírozzuk be.Bő, forró olajban süssük meg.

A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.


ELŐÉTELEK, RÁK

Töltött hagyma

töltött hagymaHozzávalók 4 személyre: 6 nagy fej hagyma, 30 dkg főtt füstölt tarja, 1,5 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt, 3 tojás, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, fehérbors
 
Elkészítése:
 
A megtisztított hagymákat enyhén sós, forró vízben pár percig előfőzzük. A vízből kiemeljük, lecsepegtetjük. Éles késsel, óvatosan kiszedjük a közepüket. Vigyázzunk, nehogy megsérüljön a külső 2-3 buroklevél.
 
A töltelékhez felaprítjuk a hagyma belső részeit, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Hozzáadjuk a ledarált füstölt tarját, a reszelt sajt felét, a tojást és a tejszínt. Összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
 
Egy kizsírozott tűzálló tálba beleállítjuk a hagymákat, kanalanként elosztjuk bennük a tölteléket, meghintjük a maradék reszelt sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
 
Friss vagy pirított rozskenyérrel kínáljuk.

VÖRÖSHAGYMA

Tejfölös kekszsüti

Hozzávalók 4 személyre: 4 kis doboz tejföl, 4 vaníliás cukor, 8 dkg kristálycukor, 50 dkg kocka alakú édes keksz, tetejére gyümölcs, 2 csomag tortazselé

Az edény alját kibélelem keksszel.

A tejfölt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral összekeverem, majd a keksszel rétegezem egy edénybe. Tetejére keksz kerüljön, rá pici krém, gyümölcs és a tortazselé.

Kb. 1 órára beteszem a hűtőbe.


SÜTÉS NÉLKÜL

Tejszínes gombaszósz (Oszvald Marika, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 30 dkg apró szemű csiperkegomba, 3 szál újhagyma, másfél deciliter tejszín, só, darált bors, 2 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj

Elkészítési mód:

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, fűszerezzük darált borssal, ízesítsük sóval. Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta.

Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.


MÁRTÁSOK, SZÓSZOK

Erdei gyümölcsleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 3 dl tejszín, 4 ek. liszt, 6 ek. kristálycukor, ízlés szerint fahéj, ízlés szerint szegfűszeg, 3 pohár gyümölcsjoghurt, fél rúd vanília, 1 db karikázott citrom


Elkészítése:

A mirelit gyümölcsöket egy mély lábasba szórjuk, és felöntjük vízzel. Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és a bevágott vaníliarudat, majd néhány percig főzzük.

Elkészítjük a habarást. A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy sűrű, de csomómentes palacsintatésztára emlékeztető anyagot kapjunk. Szintén habverővel apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd 1-2 merőkanállal rákanalazunk a forró levesből, és simára keverjük, majd lassan a leveshez keverjük. Óvatosan rottyantunk egyet a levesen, majd hozzákeverjük a gyümölcsjoghurtokat és a citromkarikákat. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele cukor vagy fűszer, majd kihűtjük és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.


LEVESEK

Ponty Danubius módon

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 80 dkg pontyfilé, 5 dkg vaj + a tetejére, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 2 ek. tejföl, 2 tojássárgája, citrom(lé), só, őrölt bors, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A filézett pontyot sós vízben majdnem puhára főzzük.

Közben 5 dkg vajból és a lisztből a tejjel besamelt készítünk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a nyers tojássárgákat.

Egy kivajazott tűzálló üvegedény alját kirakjuk főtt, karikákra vágott burgonyával. Erre fektetjük a halszeleteket, amelyekre néhány csepp citromot csepegtetünk. Az egészet bevonjuk a tojásos besamellel, vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, és egész vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. Meleg sütőben néhány percig sütjük.


PONTY

Tojásos olívasaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej saláta, 6 tojás, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 3 evőkanál kimagozott olajbogyó, 1 teáskanál mustár, 2 nagy csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, só és őrölt bors ízlés szerint, 3 dl kefir, 5 dkg reszelt juhsajt, 25 dkg kemény koktélparadicsom

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük és meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk és negyedeljük.

Az olívaolajat simára keverjük a borecettel, ízesítjük a sóval, a törött borssal, a zúzott fokhagymával, a finomra metélt snidlinggel, majd elkeverjük a kefirrel. Hozzáadjuk a reszelt juhsajtot, a finomra vágott olajbogyót, a felszeletelt paradicsomot és a tojásgerezdeket. Jól összekeverjük és 2 órára behűtjük.

Tálalás előtt összekeverjük a megmosott, megszárított és laskára tépett salátalevelekkel. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.


SALÁTÁK

Budwig-krém

Hozzávalók 4 személyre: 8 kávéskanál rizs (vagy árpa), 8 kávéskanál olaj, 24 szem mogyoró (vagy mandula), 2 citrom, 2 alma, 4 kis banán (vagy 8 kk. méz), 20 dkg sovány fehér sajt. A díszítéshez almagerezdek, mogyoró

Elkészítése:

A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk, és turmixoljuk.

A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk.


ELŐÉTELEK, HIDEGKONYHA

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!