Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Tepertőkrémes melegszendvics

Hozzávalók: 15 dkg jó szárazra sütött tepertő, 1 nagy, héjában főtt burgonya, 1 evőkanálnyi mustár, ízlés szerint só, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl kefir

Elkészítése:

A meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát és a tepertőt ledarálom, majd az összes fűszerrel, a kefirrel és a mustárral összekeverem.

Megpirított kenyérszeletekre kenem, és a grillsütőben megsütöm.


MELEGSZENDVICS

Kacsamáj roueni mártáson

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kacsamáj, 40 dkg karfiol, 3 dkg cukor, fél dl olaj, 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 kisebb fehérrépa, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 1 dl tejszín, 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes), kakukkfű, őrölt bors, só


Elkészítése:

Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát, és forraljuk össze a mártással.

A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük, és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat.

Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.


ELŐÉTELEK

Zöldborsótorta

Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott leveles tészta, 30 dkg kifejtett zöldborsó, 3 dkg margarin, 2 csapott ek. liszt, 2 dl tej, 3 tojás, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió, só, törött fehér bors
 
Elkészítése:
 
A felengedett tészta egynegyed részét félretesszük a tetejére és a díszítésre, majd a többit nagy tortaformára nyújtjuk, hogy olyan magas pereme is legyen, mint amilyen magas a tortaforma. Félretesszük.
 
A margarint felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet és habzásig forrósítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kissé lehűljön.
 
Ezután hozzákeverjük az előzőleg habosra felvert tojásokat meg a sót, a borsot, a szerecsendió-reszeléket. Addig keverjük, amíg a massza az összes tojást fel nem veszi, illetve egynemű nem lesz. Ekkor belekeverjük a nyers zöldborsószemeket, és az egészet belesimítjuk a tortaformába.
 
A forma tetejét a félretett és kinyújtott tésztával lezárjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, majd a szélére körben kis díszeket formázunk a tésztából.
 
10 percig közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig nem nyitjuk ki a sütőt. Ezután takaréklángra visszakapcsoljuk, és szép piros-ropogósra megsütjük a tortát.
 
Felvágás előtt legalább 25 percig hagyjuk állni, majd 8 részre vágjuk. Akkor a legjobb, ha még nem hűlt ki teljesen, de már nem meleg.

ZÖLDBORSÓ

Édes álom

Hozzávalók: 20 dkg barnacukor, 15 dkg porcukor, 1 kész piskótarolád, 50 dkg margarin, 1 tasak hidegen készíthető vaníliás puding, 2 dl víz, 50 dkg kókuszreszelék, 10 dkg kakaópor, 1 dl tejszín, rumaroma
 
Elkészítése:
 
A porcukrot, a margarint és a pudingot 2 deci vízzel habosra keverjük, és két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadunk 30 deka kókuszt, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaót. Mindkét krémet félretesszük.
 
A grillázshoz a barnacukrot világosbarna színűre főzzük a tejszínnel, és hozzákeverjük a maradék kókuszt. Egy lemezre öntjük, s miután kihűlt, összegyúrjuk egy pici rumaromával. A masszából a rolád hosszának megfelelő rudat nyújtunk.
 
Egy tiszta konyharuhára tesszük a kigöngyölgetett piskótalapot, egyharmadára kókuszos, kétharmadára pedig csokoládés vajkrémet kenünk. A szélére helyezzük a grillázsrudat, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A maradék kókuszkrémmel bevonjuk a tekercset, és 1 órára hűtőbe tesszük.
 
Forró vízbe mártott késsel háromszög alakban felszeletelve tálaljuk.
 
A szeleteket fehércsokoládéba is mártogathatjuk.

TEKERCS, ROLÓ

Narancsos-diós süti (Deutsch Anita, Vacsoracsata)

Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1/2 sütőpor, 10 tojás, 5 dkg kakaó, 1 csomag margarin, kávé, tejszín, 1 narancs


Elkészítési mód:

Tészta:  A diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, 8 tojás sárgáját, a narancs levét, és lereszelt héját összekeverjük, majd szép, lassan hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Tepsiben 150- 180 fokon megsütjük.

Krém: 2 egész tojást, kakaót, lefőtt kávét, nagyon kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzünk. Tűzről levéve belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. (Előző nap elkészítve jobb.) Miután kihűlt a tészta, a közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, és megszórjuk darált dióval.


TEPSIS SÜTI

Görög bableves

Hozzávalók 4 személyre: 1 bögre szárazbab, 8 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa, 1 db zeller, 0,5 dl olívaolaj, 1 dl paradicsompüré, ízlés szerint petrezselyem

Elkészítése:

Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára forró vízbe. Ezután olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt vagy apróra vágott zellert. Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassan forraljuk 10 percig.

Keverjük hozzá a babot és az áztató vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük kb. 2 órán át. Ezután tegyük bele az összevágott petrezselymet, sózzuk, és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel.

Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.


LEVESEK

Csokoládés püspökkenyér

Hozzávalók: 15 dkg rétesliszt, 20 dkg cukor, 15 dkg csokoládé, 7 tojásfehérje, csipet só, vaj, liszt

Elkészítése:

A tojásfehérjéket egy habverővel verd fel kemény habbá. Ezután óvatosan forgasd bele a lisztet, de ne törd össze a habot. Add hozzá a darabokra tört csokoládét és a sót. (Lehet bele tenni mogyorót, diót, vagy aszalt gyümölcsöket is.) Az így elkészült masszát öntsd kivajazott, lisztezett formába, és közepesen forró sütőben süsd meg.

Ha a tészta megsült, hagyd bent még 5 percig, de a sütő ajtaját nyisd ki. Ezután vedd ki, borítsd ki a formából, és vond be csokoládémázzal.


KUGLÓF, KALÁCS, BEJGLI, GYÜMÖLCSKENYÉR

Bácskai tojásleves

Hozzávalók 2 személyre: 3 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 kk. reszelt vöröshagyma, 1 kk. majoranna, pirospaprika, liszt, olaj, citromlé, só, őrölt bors

Elkészítése:

Zsemleszínű rántását készítünk, amelyhez hozzáadunk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát és egy kávéskanál majorannát. Tovább pirítjuk.

Mikor a hagyma megfonnyadt, meghintjük csipetnyi pirospaprikával, feleresztjük 4 dl vízzel, és jól elkeverve pár percig forraljuk.

Közben 3 tojássárgáját elkeverünk 1 dl tejföllel és a tűzről lehúzott leveshez adjuk. Sóval, őrölt borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Átforraljuk.

Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.


LEVESEK

Tepsis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre: 3-4 db fél csirkemellfilé, 80 dk g fagyasztott hasábburgonya, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt főtt császárszalonna csík, 20 dkg laskagomba, 10 dkg Pannónia sajt, Kotányi Borsos grill, ételízesítő, só, morzsolt bazsalikom, olaj


Elkészítése:

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük.

A császárszalonnát csíkokra vágjuk, és kissé megsütjük, majd félretesszük. A maradék zsiradékon átpirítjuk a felszeletelt gombát.

A fagyasztott burgonyát forró olajban megsütjük, jól lecsöpögtetjük, megsózzuk, és egy nagyobb tepsi alján szétterítjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a húst, megszórjuk gombával és karikára vágott vöröshagymával, majd a reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük.


CSIRKEMELL

Káposztás kifli

Hozzávalók 4 darabhoz: 4 darab virsli, 10 dkg savanyú káposzta, 1 darab tojás, 1 darab tojássárgája, 25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1 dl tej, 3,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vaj, kapor, őrölt bors, só


Elkészítése:

Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni.  Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni.

Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 180 ˘C-on süssük aranybarnára.


ELŐÉTELEK, BUKTA, TÁSKA...

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!