Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Zellerszeletek

Hozzávalók: zeller, fehérbor, só, liszt, tojás, tej, szódavíz, olaj

Elkészítése:

A tisztított és félujjnyi vastag karikákra vágott zellerszeleteket sózzuk, és kevés fehérborban kb. 2 óráig pácoljuk.

Közben cukor nélküli palacsintatésztát készítünk, és a lecsurgatott szeleteket ezzel bundázzuk. Forró zsiradékban világosra sütjük, és tartár- vagy fehérbormártással tálaljuk.


ZELLER

Vaníliás kifli

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet, darált mandulát (vagy diót), cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot és a vajat összegyúrjuk. Ceruzavastagságú rudakra kisodorjuk, majd kb. 6 cm-es darabokra vágjuk és kifliket formálunk belőle. Kizsírozott sütőlemezen, közepes hőfokon megsütjük.

Még melegen megforgatjuk vaníliás cukorral összekevert porcukorban.


 APRÓSÜTEMÉNY (édes), KARÁCSONYRA

Sajtos bajor gombóc

Hozzávalók 4 személyre: 8 db zsemle, 4 db tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 1 ek. margarin, só, szerecsendió

Elkészítése:

A szikkadt, de nem száraz zsemléket apró kockákra vágjuk, tejjel meglocsoljuk. Rövid idő múltán megkeverjük, hogy a kockák minden oldalról beszívják a tejet. Ezután a zsemlekockákra ráöntjük a tojásokat, megsózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és alaposan összedolgozzuk. Vizes textilszalvétába lazán bekötjük, s lobogó, forró vízben kb. 30-40 percig főzzük.

Amikor megfőtt, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a margarinnal kikent tűzálló tálban felszeleteljük. Meghintjük reszelt sajttal, és néhány percig forró sütőben sütjük.


GOMBÓC, NUDLI, NÉMET

Habjában sült tojás

Hozzávalók 2 személyre: 4 tojás, 2 ek. tejföl, só, vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat egyenként elkülönítjük. Fehérjüket habbá verjük, majd tejfölt és sót keverünk hozzá, és vajjal kikent tűzálló üvegedénybe öntjük.

Kis közöket hagyva belehelyezzük a tojássárgákat, és meleg sütőben kb. 10 percig sütjük.


TOJÁSOS ÉTELEK

Eperhabtorta

Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 tojás, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt, 5 dkg margarin, 1 csomag vaníliás krémpor (hidegen készíthető), 3 dl tej, 2 + 2  dl tejszín, 1 ek. porcukor, eperlekvár, zsír

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájukat egyenként belekeverjük. Utána a cukor, a rétesliszt, majd az olvasztott margarin kerül a tésztába, és egy kizsírozott, nagy tortaformába töltjük. A forró sütőbe toljuk, erős lángon szép pirosra sütjük, majd eperlekvárral megkenve a formában hagyjuk kihűlni.

Az epret megmossuk, leszárítjuk, a legszebb szemeket félretesszük (kb. 20 dekát), a többit kis kockákra vágjuk.

A vaníliaízű krémport a tejjel kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd újból kikeverjük és 2 deci kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. Végül az apróra vágott eperrel összekeverjük, és a lekvárral megkent tésztalapra simítjuk. Tálalásig a hűtőbe tesszük.

Végül habbá verünk 2 deci tejszínt, a porcukorral édesítjük, és sűrűn halmokat rakunk belőle a torta tetejére. Mindegyik halomra 1-1 szép eperszemet teszünk, így tálaljuk.


TORTA, TORTÁCSKA

Berlini burgonyasaláta

Hozzávalók: burgonya, zsír vagy olaj, vöröshagyma, cukor, citromlé, őrölt bors, erőleveskocka, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A héjában megfőzött burgonyákat meghámozzuk és karikákra vágjuk. Salátástálba rétegezzük.

Kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadunk 1 dl vizet, ízlés szerint cukrot, citromlevet, őrölt borsot és egy erőleveskockát. Állandóan keverve felforraljuk. Ha nem elég pikáns, akkor utána savanyítjuk. Melegen a burgonyára öntjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Melegen tálaljuk.


SALÁTÁK, NÉMET

Parfétorta

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 ek. rétesliszt, 4 ek. cukor, 5 dkg vaj, csipetnyi szódabikarbóna; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a töltelékhez: 4 dl tejszín, 2 ek. cukor, 1 ek. kakaó, 2 ek. neszkávé, 1 cs. vaníliás cukor; a díszítéshez aprósütemény (pl. diós vagy mogyorós csók), drazsészemek

Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét két evőkanál jéghideg vízzel kemény habbá verjük, majd először a tojássárgákat, utána a cukrot, a szódabikarbónát, végül az olvasztott vajat belekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe töltjük, és úgy sütjük meg, mint a piskótát. Deszkára borítva kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

A töltelékhez a tejszínt a cukorral meg a kakaóval simára keverjük, felfőzzük, vaníliás cukorral és neszkávéval ízesítjük, kihűtjük, majd habbá verjük.

Hideg vízzel leöblítünk egy nagy alufólialapot, az egyik tésztalapot ráfektetjük, és az oldalai mentén a fóliát függőlegesre állítjuk. Rásimítjuk a krémet, a második lappal beborítjuk, és a tetején a fóliát összehajtjuk, hogy az oldalát szépen megtartsa. Egy napra a fagyasztóba tesszük.

A csomag külsejét meleg vízzel leöblítjük, így könnyen ki tudjuk csomagolni a megfagyott tésztát. Tálra fektetve egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a szeleteléshez megfelelő állagúvá olvadjon, de a parfé még kemény legyen. A tetejét aprósüteménnyel és csokidrazséval díszítjük.


FAGYIK, PARFÉK

Kapros rántott tök

Hozzávalók: zsenge tök, kapor, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj

Elkészítése:

A megtisztított, kb. fél centis karikákra vágott tökszeletek belsejét eltávolítjuk. Megsózzuk, és kb. fél óráig állni hagyjuk, ezután óvatosan kinyomkodjuk őket. Finomra vágott kaporral meghintjük, a szokásos módon bundázzuk (liszt, tojás, prézli) és forró olajban kisütjük.


TÖK

Tűzdelt vagdalthús konzervből

Hozzávalók 4 személyre: 2 kis doboz vagdalthúskonzerv, 2 dl tej, 2 tojás, 1 szikkadt zsemle, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt bors, zsír

Elkészítése:

A vagdalthúskonzerveket elkeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a két tojással, az apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemzölddel, majd sóval, borssal ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és henger alakúra formázva kizsírozott tepsibe tesszük.

A füstölt szalonnából vékony csíkokat vágunk, és a hústekercsekbe tűzdeljük. Egy-két kanál vizet aláöntve előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tetejét saját levével locsolgatva.

Párolt zöldborsókörettel tálaljuk.


DARÁLT HÚS (vegyes)

Gesztenyekocka

Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 ek. porcukor, 6 ek. liszt, 1 dl olaj, ½ tasak sütőpor; a tepsihez: vaj és liszt; a krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek. rum, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl tej; a tetejére: 2 dl tejszín, 2 tk. porcukor, 5 dkg gesztenyemassza

Elkészítése:

A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet és a sütőport.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.

Egy vajjal kikent, belisztezett, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A kikevert tésztát azonnal süssük meg, különben a belekevert levegő eltávozik és a tészta összeesik.)

A krémhez a porcukrot a vajjal, a rummal és a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával jól összekeverjük.

A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük. Amikor kihűlt, összekeverjük a gesztenyekrémmel. A krémet elsimítjuk a kihűlt tészta tetején.

A tejszínből a cukorral habot verünk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Gesztenyedarával díszítve, kockákra vágva tálaljuk.


TEPSIS SÜTI

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!