Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Vitaminsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg burgonya, 25 dkg karfiol, 1 db karalábé és/vagy zeller, 1 db alma, 2 tojás, só, mustár, őrölt bors, 2 dl joghurt, metélőhagyma

Elkészítése:

A karikára vágott főtt burgonyát összekeverjük a főtt, rózsáira szedett karfiollal, a főtt és szeletelt karalábéval, illetve zellerrel, és a karikázott, hámozott nyers almával.

A főtt tojások sárgáját összetörjük, eldolgozzuk sóval, mustárral, őrölt borssal és a joghurttal. A mártást hozzáadjuk az előkészített zöldségekhez, és finomra vágott metélőhagymával és a tojások lereszelt fehérjéivel meghintjük. Behűtve tálaljuk.


SALÁTÁK

Pórés makaróni

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg makaróni, 15 dkg főtt füstölt hús, 1 nagy póréhagyma, 2 ek. olaj, 1 húsleveskocka (vagy 1 kk. vegeta), 1 kis doboz paradicsompüré, csipetnyi őrölt bors és kakukkfű, 1 mk. oregánó, só, 1 mk. olaj, (parmezán) sajt

Elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk, de a zöld rész nagy részét is rajta hagyjuk, és ezzel együtt 1-2 centis darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajban a húsleveskockával ízesítve (vagy vegetával meghintve) fedő alatt, kis lángon, időnként óvatosan megkeverve (nehogy szétmálljon) puhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a laskára vágott főtt füstölt húst, a paradicsompürét, őrölt borssal, kakukkfűvel, meg oregánóval ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, és 1-2 percig együtt pároljuk.

Mialatt a póré puhul, sós vízben (amelybe egy mokkáskanálnyi olajat is öntöttünk) kifőzzük a makarónit, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük. A mártással bevonjuk, és a tetejére bőven sajtot reszelünk.


MAKARÓNI

Harcsa Mara módra

Hozzávalók: harcsa, fokhagymás só, pirospaprika, liszt, vaj vagy olaj, tejföl, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A harcsaszeleteket fokhagymás sóval megszórjuk, paprikás lisztbe forgatjuk, és forró vajban vagy olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Forró tejfölt locsolunk rá, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Vajas burgonyával és/vagy párolt zöldséggel tálaljuk.


HARCSA

Sztrapacska (2)

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg tepertő, 1 dl tejföl, 10 dkg juhtúró, só, zsír

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és nyersen lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, és galuskatészta állagúvá összedolgozzuk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Kizsírozott edénybe szedjük, és juhtúróval, tejföllel, és az apróra vágott tepertővel tálaljuk.


GALUSKA

Tiramisu (2)

tiramisuHozzávalók 4 személyre: 25 dkg mascarpone sajt vagy tehéntúró, 7,5 dkg cukor, 12 dkg babapiskóta, 2 dl feketekávé, 3-4 evőkanál mandulalikőr, 3 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Megfőzzük a kávét, hűlni hagyjuk, majd hozzáöntjük a mandulalikőrt.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A sajtot (vagy a túrót) a masszához adjuk, és tovább keverjük, hogy ne legyen csomós.

A babapiskótákat a likőrös kávéba mártogatjuk, és felét egy kisebb, lapos üvegtálba egy sorba lerakjuk. A krém felét a piskótára simítjuk, és megint egy sor kávéba mártott babapiskótával befedjük, végül a maradék krémmel beborítjuk. Fóliával letakarjuk, és 6-8 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Fogyasztás előtt kakaóval beszórjuk, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


SÜTÉS NÉLKÜL, OLASZ

Tojással töltött zsömle

Hozzávalók 2 személyre: 4 zsemle, 4 tojás + a bundázáshoz, 4 ek. tejföl, zsemlemorzsa, olaj, só, vaj

Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk és a belét kiszedjük. A zsemlefészkeket csak tojásban és morzsában bundázzuk, majd a rántott szelethez hasonlóan kisütjük. Ha megsült, gyengén kivajazott tűzálló üvegedénybe tesszük, és minden zsemle üres közepébe egy-egy tojást ütünk. Sózzuk, vajat morzsolunk rá, majd mindegyikre egy-egy evőkanál tejfölt teszünk. Előmelegített sütőben a tojások dermedéséig sütjük.


TOJÁSOS ÉTELEK

Sárgabarackrétes fahéjmártással

Hozzávalók 5 személyre: 40 dkg sárgabarackkompót (lé nélkül), 5 dkg cukor, 10 dkg dió, csipetnyi őrölt fahéj, leveles tészta vagy réteslap, tojássárgája, olaj; a fahéjmártáshoz: 3 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 2 dkg étkezési keményítő (vagy liszt), 2 ek. rum, 1 csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítése:

A sárgabarackkompótot a cukorral, dióval és az őrölt fahéjjal elkeverjük, leveles tésztába vagy réteslapba tekerjük, és tojássárgájával bekenjük. Kiolajozott tepsiben, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.

A fahéjmártáshoz a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a keményítőt a tej felével habverővel összekeverjük, majd lassan a tej már meleg másik felével elkeverjük. Felfőzzük, jégen kihűlésig keverjük és hozzáadjuk a fahéjat.


RÉTES

Kókuszos szelet

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 6 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kk. szódabikarbóna, 2 ek. kakaópor, ½ dl olaj, 1 dl tejszín; a töltelékhez: 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 dl rum, 15 dkg kókuszreszelék, 5 tojás fehérje, 1 kis üveg eperlekvár; a tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 3 ek. olaj

Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát. Beleöntjük az olajat meg a tejszínt, a tésztát összegyúrjuk, és simára dolgozzuk. Kétfelé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaót.

Egy 30x35 cm-es, kivajazott, belisztezett tepsibe beletesszük a kinyújtott kakaós tésztát.

A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és apránként a rumot, úgy, hogy minden egyes adaggal jól eldolgozzuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.

A tepsiben lévő tésztát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a tölteléket, és betakarjuk a kinyújtott világos tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és langyosan ráöntjük a tésztára. Megvárjuk, míg jól megdermed, csak azután szeleteljük fel a süteményt.


TEPSIS SÜTI

Kókuszos málé

Hozzávalók: 3 dl kukoricaliszt, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 l tej, 1 dl olaj, 20 dkg kókuszreszelék,  ízlés szerint méz, ha még szükséges, annyi víz, hogy kenhető massza legyen

Elkésítése:
 
A fentieket összekeverjük, fél órát pihentetjük. Előmelegített sütőben világosra sütjük. A készre sült málé tetejét meglocsolhatjuk kevés vízben főzött reszelt citromhéjjal és mazsolával.

TEPSIS SÜTI

Tojásos burgonyasaláta (2)

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 3 főtt tojás, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 alma, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, tárkony, citromlé

Elkészítése:

A főtt tojások sárgáját áttörjük, a fehérjéket pedig pépesre zúzzuk. Hozzáadjuk a nyers tojások sárgáját, tejfölt, sót, őrölt borsot, finomra vágott petrezselymet, tárkonyt és a reszelt almát. Citromlével pikánsra ízesítjük. Elkeverjük a főtt, hámozott és karikákra vágott burgonyával. Tálalás előtt hűtőben néhány óráig pihentetjük.


SALÁTÁK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!