Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek
Archívum - 2010.

Epres szelet

Hozzávalók: 50 dkg eper, 25 dkg cukor, 25 dkg rétesliszt, 5 deka margarin, 1 tojás, 1 dl tej, 2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna, 1/2 citrom reszelt héja, zsír

Elkészítése:

A puha margarint a tojással, cukorral, meg a szódabikarbónával alaposan kikeverjük, egy fél citrom héját belereszeljük, majd a tejjel összedolgozzuk. Ezután a rétesliszt, majd a tejföl kerül bele, és egy közepes nagyságú, kizsírozott tepsibe töltjük.

Az epret megmossuk, lecsumázzuk, lecsepegtetjük, ha túl nagy szemek lennének, ketté-, illetve négybe vágjuk. A tészta tetejére szórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd tűpróbáig takaréklángon sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 3x3 centis kockákra vágva tálaljuk.


TEPSIS SÜTI

Olasz burgonyapüré

Hozzávalók: burgonya, tej, vaj, só, tojás, kolbász, paprika, paradicsom, vöröshagyma, pirospaprika

Elkészítése:

A szokásos módon egy kicsit sűrűbb burgonyapürét készítünk. Felét kivajazott tűzálló üvegedénybe töltjük, és sűrű lecsós, kolbászos rántottával megtöltjük. Befedjük a püré másik felével, reszelt sajttal meghintjük, vajat morzsolunk rá, és sütőben kb. 10 percig sütjük.


BURGONYA

Sonkás csirkebatyu

Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsi csirkemell vagy 4 közepes csirkecomb, só, őrölt bors, provance-i fűszerkeverék, főtt, füstölt tarja, vaj

Elkészítése:

Lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemellet vagy a csirkecombot, és az így kapott nyolc húsdarabot sóval, őrölt borssal bedörzsöljük. Provance-i fűszerkeverékben megforgatjuk a húsdarabokat, majd egyenként hajszálvékony főtt, füstölt tarjaszeletekbe göngyöljük és megtűzzük. Kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a kis göngyölegeket, és a forró sütőben kb. 40 percig sütjük.

Burgonyapürével és alma- vagy aszaltszilvakompóttal tálaljuk.


CSIRKECOMB, CSIRKEMELL

Francia ponty

Hozzávalók: ponty, palacsintatészta, só, olaj, sajt, befőtt (vagy gyümölcs)

Elkészítése:

A megtisztított halszeleteket lesózzuk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyet elkeverünk személyenként 3 deka reszelt sajttal. Beleforgatjuk a halszeleteket, és bő, forró olajban kisütjük. Párolt gyümölccsel vagy befőttel tálaljuk.


PONTY, FRANCIA

Orosz gombaleves

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg gomba, 2 közepes sárgarépa, 2 közepes fehérrépa, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 kk. liszt, só, őrölt bors

Elkészítése:

A megtisztított gombát, a fehérrépát és a sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük, majd kivesszük a léből a zöldséget és a gombát.

A levet világos, vajas rántással besűrítjük, tejföllel gazdagítjuk és enyhén borsozzuk.

A kiszedett zöldségeket apróra vágjuk, visszatesszük a levesbe, és önmagában vagy galuskával tálaljuk.


LEVESEK, OROSZ

Mákos-diós krémes

Hozzávalók az első tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 ek. méz, 1 tojássárgája, 1 kk. szódabikarbóna, kevés tej; a második tésztához: 6 tojás, 35 dkg cukor, 6 ek. víz, 25 dkg liszt, 20 dkg mák (nem darált!), 2 kk. sütőpor; a krémhez: 3 tojássárgája, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 37,5 dkg margarin, 2 tasak vaníliás pudingpor, 7 dl tej; a mázhoz: 10 dkg darabosra vagdalt dió, 1 ek. margarin, 1 púpos ek. cukor; a tetejére: étcsokoládé
 
Elkészítése:
 
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle. A másik tésztát piskóta módjára kikeverjük és megsütjük. A tejben megfőzzük a pudingot, és hűlni hagyjuk.
 
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
 
Az első tészta egyik lapját megkenjük a krém egy részével, erre rátesszük a mákos lapot. Ezt szintén a krémmel töltjük úgy, hogy egy kevés maradjon a harmadik lapra, ami a tetejére kerül.
 
Ezt a legfelső lapot megkenjük a maradék krémmel, majd bevonjuk a diós mázzal, amelyet úgy készítünk, hogy a diót a margarinon összepirítjuk a cukorral. A tetejére reszeljük a csokoládét.

TEPSIS SÜTI

Sonkás-sajtos burgonyaszendvics

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy darab burgonya, 20 dkg füstölt sajt, 4 szelet nyers sonka, 1 csokor kakukkfű (friss), 2 dkg vaj, őrölt bors, só

Elkészítése:

Enyhén sós vízben főzzük meg a krumplit, ha langyos, hámozzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Vízszintesen vágjuk el mindegyiket 3 darabra. A szeletek köze tegyünk 2-2 szelet sajtot, és sózzuk, borsozzuk meg. Tekerjünk a krumplikra sonkát, tegyünk rájuk egy ágacska kakukkfüvet, és rögzítsük fogvájóval. Helyezzük mindegyiket a kivajazott tepsibe, és előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig süssük.

Könnyű vacsorának, vagy előételnek tálalhatjuk.


ELŐÉTELEK

Mákos rombusz

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 25 dkg méz, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 tasak sütőpor, 1-1 tk. őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só; a krémhez: 20 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 2 dl tej; a tetejére: 40 dkg fehér csokoládé, 5 dkg mogyoró
 
Elkészítése:
 
A tésztához a mézet, a vajat és a cukrot felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót és sima tésztává dolgozzuk. A mákot a tejben a cukorral felfőzzük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, rásimítjuk a mákkrémet, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
 
A kihűlt tésztát rombuszokra vágjuk, a gőz fölött felolvasztott csokoládéba mártjuk, és mindegyikre egy szem mogyorót teszünk.

TEPSIS SÜTI

Olasz rántotta

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg sajt, 20 dkg füstölt sonka, 4 tojás, 1 dl tejföl, 3 dkg vaj + a kenéshez, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A gyengén kivajazott tűzálló üvegedény aljára 10 deka sajtot reszelünk, és megszórjuk 10 deka egészen apróra vágott füstölt sonkával. Ezután ráöntünk 1 deci tejfölt, és 3 deka vajat morzsolunk rá. Ráütünk 4 tojást. Tetejére ismét sajtot, vágott sonkát és egy kevés zsemlemorzsát szórunk.

Középmeleg sütőben addig sütjük, míg a zsemlemorzsa megpirul.


TOJÁSOS ÉTELEK, OLASZ

Habos szelet

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 25 dkg liszt, 17 dkg cukor, 2 tojás, 16 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, késhegynyi sütőpor, savanykás lekvár

Elkészítése:

A vajat, a lisztet, a sütőport és a két tojás sárgáját jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, s megkenjük kissé savanykás ízű lekvárral.

Erre kerül a hab: a két tojásfehérjét jól felverjük, 16 deka porcukrot s a két kanál kakaót hozzákeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Megnedvesített késsel szeleteljük.


TEPSIS SÜTI

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!